maandag 22 april 2013

10.000 beren in China en Vietnam worden nog steeds getapt voor hun gal ( video's en petitie)Deze prachtige beren zijn veroordeeld tot het leven in een kleine kooi zoals op de foto, zodat ze regelmatig kunnen worden getapt, via een opening in de buik, voor gal. Sommige beren moeten wel 15 jaar lang zo liggen totdat ze eindelijk dood gaan aan ziektes, honger en uitdroging.In mijn ogen is dit de allerergste vorm van dierenleed die ik ken.Meer dan 10.000 beren - voornamelijk 'moon bears', en  bruine beren  worden op boerderijen gehouden in China, en rond 2400 in Vietnam. De beren worden regelmatig gemolken voor hun gal, dat wordt gebruikt in de traditionele geneeskunde. Gal wordt getapt met behulp van verschillende pijnlijke technieken,en veroorzaakt enorme infecties bij de beren.

Deze wrede praktijken blijven bestaan, ondanks de beschikbaarheid van een groot aantal effectieve en betaalbare plantaardige en synthetische alternatieven De kooien zijn soms zo klein dat de beren niet in staat zijn  zich om te draaien of recht op te staan..De meeste beren zijn uitgehongerd, uitgedroogd en lijden aan meerdere aandoeningen en kwaadaardige tumoren die uiteindelijk hen doden.

Animal Asia werkt aan het beëindigen van de barbaarse praktijken van de berengal boerderijen en het welzijn van dieren in China en Vietnam te verbeteren.Ze bevorderen mededogen en respect voor alle dieren en werken om te komen tot verandering op lange termijn.De organisatie is in 1994 opgericht.http://www.animalsasia.org/?UID=N0BRR1F5I6F   De petitie....dit moet de wereld uit!!


http://www.youtube.com/watch?v=PENl5091uAM  

http://www.youtube.com/watch?v=A5CWX82YxZo  zo ziet het berenreservaat eruit

In Nederland is er een support organisatie voor Animals Asia www.moonbears.nl Geen opmerkingen:

Een reactie posten