dinsdag 16 april 2013

Thailand neemt maatregelen tegen de handel in ivor "ik ben geen armbandje"


Premier Shinawatra zei bij de opening van de CITES-conferentie in Bangkok dat Thailand maatregelen zal nemen om de handel in ivoor te beëindigen. Het is de eerste keer dat de Thaise regering dit publiekelijk uitspreekt. Deze stap kwam nadat bijna 1,5 miljoen WNF en Avaaz supporters er via een petitie de afgelopen weken bij de Thaise premier op hebben aangedrongen om een eind te maken aan de ivoorhandel.

"Als volgende stap zullen we de nationale wetgeving aanpassen met het doel om de ivoorhandel te beëindigen, in lijn met de internationale normen" aldus premier Shinawatra. "Dit zal helpen bij de bescherming van alle olifanten, zowel de wilde en gedomesticeerde olifanten van Thailand als die uit Afrika".

Tijdspad noodzakelijk
Het beëindigen van de ivoorhandel in Thailand - op dit moment de grootste niet-gereguleerde ivoormarkt – zal een belangrijke bijdrage leveren aan het indammen van de wereldwijde stroperijcrisis waarbij jaarlijks zo'n 30.000 olifanten gedood worden voor hun slagtanden.

Het Wereld Natuur Fonds is erg blij om te horen dat premier Shinawatra voor het oog van de hele wereld heeft beloofd om de ivoorhandel in haar land te zullen verbieden. Maar de strijd is hiermee nog niet voorbij. De Thaise regering moet nu met een tijdspad komen en ervoor zorgen dat het met urgentie wordt gerealiseerd. Want het afslachten van olifanten gaat intussen nog steeds door.
 
http://youtu.be/9_FxWQ6CdQI    video  "ik ben geen armbandje'
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten