donderdag 18 april 2013

Namens alle wilde dieren in circussen in Groot Brittannië, bedankt voor uw gezond verstand!!


Lieve lezers, dit is toch vreselijk. Zo'n prachtig dier gedwongen om met 4 poten op een bal te staan!! Wat ging daaraan vooraf? Hoe hebben ze dat gedaan. In iedergeval niet met liefde een lekkere hapjes.Met olifanthaken, treiteren, mishandelen, het onthouden van voedsel ,zo gaat dat.Verwerpelijk.

 Arm dier.....


De Engelse overheid heeft vandaag een wetsvoorstel gepresenteerd om het gebruik van wilde dieren in circussen vanaf 1 december 2015 te verbieden.

Britse dierenbeschermingsorganisaties zien hiermee hun jarenlange werk voor het eindigen van dierenleed in circussen eindelijk beloond. Ook politici reageren blij op het aangekondigde verbod: “Dit is een overwinning voor dierenwelzijn en voor het gezond verstand” aldus Parlementslid Tory Mark Pritchard.

De Britse minister van landbouw David Heath geeft de circussen 2,5 jaar de tijd om hun bedrijfsvoering aan te passen en een nieuw onderkomen te organiseren voor hun wilde dieren. Tot 1 december 2015 moeten de circussen zich aan wetgeving houden waarin minimale welzijnseisen worden gesteld voor de dieren. Studies hebben aangetoond dat circussen niet kunnen voldoen aan de behoeften van wilde dieren. Vanwege de regelmatige transporten is het noodzakelijk dat de kooien klein zijn, waardoor dieren de ruimte missen om hun natuurlijk gedrag te kunnen vertonen. Door deze slechte huisvesting, de lange reistijden, maar ook de wrede trainingsmethoden ontwikkelen de dieren abnormaal gedrag.

Uit eerder onderzoek van het Britse ministerie van Landbouw, blijkt dat 94% van de ruim tien duizend respondenten een totaal verbod wil op het gebruik van wilde dieren in circussen.
De laatste jaren loopt de populariteit van circussen met wilde dieren sterk terug. Dit is waarschijnlijk te wijten aan de ernstige problemen met dierenwelzijn en ethische bezwaren tegen het gebruiken van wilde dieren voor entertainment.

 Ook Nederland gaat het gebruik van wilde dieren in circussen verbieden. De Nederlandse regering kondigde het verbod in het Regeerakkoord van vorig jaar aan.
Wilde Dieren de Tent Uit feliciteert haar collega organisaties in Engeland met dit fantastische diervriendelijke beleid. Leonie Vestering, directeur Wilde Dieren de Tent Uit: “Door het verbod geven we erkenning aan de natuurlijke complexe behoeften van wilde dieren en gaan we hier waardig mee om. Circussen zijn prima in staat om het publiek op een schitterende manier te vermaken zonder hiervoor wilde dieren te gebruiken.”

Hoe zat het ook al weer met wilde dieren in circussen in de rest van de wereld? Zie link:

http://www.wildedierendetentuit.nl/politiek/internationale-wetgeving

In Groot Brittanië hebben de Born Free Foundation, de Royal  Society for the Preventio of Cruelty to Animals en de British Veterinary Asscociation samen gewerkt om dit verbod te verwezenlijken.

In Nederland zijn dat vooral www.vier-voeters.nl  en www.wildedierendetentuit.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten