dinsdag 30 april 2013

Video:700.000 ton Britse hondendrollen worden omgezet in bio-energieEen Brits bedrijf heeft dé oplossing bedacht tegen hondenpoepoverlast. Met Streetkleen Bio is het de doelstelling om 700.000 ton Britse hondendrollen per jaar om te vormen tot bio-energie. Dat meldt de krant The Independent.

Het principe is eenvoudig: de baasjes ruimen nog steeds de drollen van hun eigen honden op en gooien de zakjes in de daarvoor voorziene tonnen in de stad of in het park. Streetkleen komt de bakken halen en leegt ze in een machine die automatisch de zakjes van de inhoud scheidt. De uitwerpselen komen in een vergistingsinstallatie terecht die van het afval biogas en meststoffen maakt.

Momenteel zou de bestaande installatie, die nu al met een knipoog 'poopy power' wordt genoemd, met 200.000 kilowattuur per jaar zo'n 60 gezinnen van energie kunnen voorzien. Het geheel zou, voor wie het zich afvraagt, geurloos zijn.

Kerstbomen
'Het idee is om mensen verder te doen kijken dan de 'jakkesfactor', zegt de Schotse bedenker Gary Downie aan The Independent. 'Ze moeten dat afval als een economisch gemak zien, met bovendien het sociale voordeel om gezondere, duurzamere gemeenschappen te creëren als we het kunnen verwerken door gebruik te maken van groene technologie.'

De plastic zakjes voor de uitwerpselen worden schoongemaakt en gerecycleerd. De door de installatie gecreëerde warmte, CO2 en meststof zouden dan weer gebruikt worden om in een nabijgelegen serre kerstbomen te kweken

.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten