dinsdag 23 april 2013

Moedervos en haar 2 jongen levend begraven !


 Oh my god wie doet zo iets! Wat voor onmens is hier toe instaat. Arme diertjes....
 
In Maaseik ( België ) heeft zich een schrijnend geval van dierenmishandeling voorgedaan. Een moedervos en haar twee jongen werden dood uit hun vossenburcht gehaald. Een dierenbeul had de vossenfamilie levend begraven: de drie toegangen tot de vossenburcht waren met dikke takken en een hoop aarde dichtgemaakt.

Een wandelaar ontdekte de volledig afgesloten vossenburcht en verwittigde het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek. Dat kwam met spades en schoppen ter plaatse om de burcht uit te graven. Na verloop van tijd werden de dode lichamen van de moedervos en haar twee jongen blootgelegd. Het Natuurhulpcentrum wil nu onderzoeken of de dieren levend begraven dan wel eerst vergast werden.

"Dit is ziekelijk", zegt Frederik Thoelen van het Natuurhulpcentrum in Het Belang van Limburg. "De dader heeft de drie uitgangen van de burcht zorgvuldig afgesloten. De dieren hadden geen schijn van kans om op eigen kracht buiten te komen. Om een moedervos met haar twee jongen zomaar van het leven te beroven, is er echt een zieke geest nodig. Onvoorstelbaar dat iemand zo ver gaat."

3 opmerkingen:

  1. Hier kan ik echt misselijk van worden.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ook Jos,op www.nujij.nl zijn er 50 reacties geplaatst bij dit bericht en allemaal willen ze dader op een niet al te leuke manier straffen. Ik zie daar wel wat in.Als het maar bij woorden blijft.Bedankt voor je reactie.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat vreselijk! Erg adequate reactie van de Belgen: een zieke geest!

    BeantwoordenVerwijderen