zaterdag 27 april 2013

Voor de toekomstige Koning en Koningin: Ik droom van een bontvrij Nederland ( video )Foto: Een hermelijn

Ik droom van een bontvrij Nederland

koningsmantel

Bericht van Bont voor Dieren:


Een koningsmantel van echt bont? Dat vindt de hermelijn niet fijn...en wij ook niet. Bont dragen is niet nodig, een overbodig luxeproduct waaraan dierenleed kleeft. Wij vinden het dan ook erg jammer dat het koningshuis heeft besloten de mantel van echt bont te gebruiken in plaats van een diervriendelijk alternatief.

De hermelijn is een klein, solitair levend diertje dat ook in Nederland voorkomt. Ze kunnen wel 10 jaar oud worden en wonen in holle bomen of schattige holletjes. Wist je dat de hermelijn alleen in de winter een witte vacht heeft met een zwart puntje aan zijn staart? In de zomer is zijn vachtje bruin maar het zwarte puntje aan zijn staart, blijft. Dus elk zwart puntje wat je in de mantel ziet, is een hermelijn.

Koningin Beatrix draagt helaas al jaren bont, waaronder mantels van vossenbont. Ondanks onze lobby en acties, heeft zij nooit besloten hiermee op te houden. Maar met Maxima lijkt er een lichtpunt te zijn. Na verkozen te zijn tot Dom Bontje 2012, is zij niet meer verschenen in bont.http://nl.wikipedia.org/wiki/Koningsmantel_(kledingstuk)   De geschiedenis van de Koningsmantel

http://www.youtube.com/watch?v=caOGI3MqYCk video over de bontindustrie in Nederland

Geen opmerkingen:

Een reactie posten