vrijdag 26 april 2013

Agressieve dierenmishandelaar 'voetbalde' met zijn 2 pitbull honden
En wat zal de strafeis zijn voor deze dierenbeul? Een paar uurtjes schoffelen bij groenvoorziening? Ik weet wel een betere straf maar kan dat hier niet plaatsen.

De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) en dierenpolitie hebben eerder deze maand in Apeldoorn twee pitbulls uit handen van de agressieve eigenaar gered. De man bleek de dieren stelselmatig te mishandelen. Tegen de eigenaar wordt proces-verbaal opgemaakt. Het Openbaar Ministerie bepaalt vervolgens de strafeis.
 


Er waren bij de politie meerdere verklaringen binnengekomen. De man zou zijn jonge honden schoppen, slaan en verwaarlozen. In een verklaring werd zelfs gesproken over 'voetballen' met de honden waarbij de dieren letterlijk door de lucht vlogen. Ook zou de man de dieren zonder eten, drinken of verzorging dagenlang opgesloten laten zitten. Vanwege het agressieve karakter van de verdachte durfde niemand er iets van te zeggen of op te treden. Uiteindelijk lukte het om een van de dieren in veiligheid te brengen.
 
Op een later moment zijn de LID en politie op zoek gegaan naar de tweede hond. Aangezien de eigenaar geen vaste woon- of verblijfplaats heeft, was het niet eenvoudig hem en de hond te traceren. Na een tip werd hun verblijfplaats achterhaald en is men met voldoende mankracht op bezoek gegaan. Ondanks een gewelddadige uitbarsting van de verdachte, waarbij het huisraad het moest ontgelden, is het toch gelukt om ook de tweede hond in bewaring te nemen. Het dier is bij een opvangadres herenigd met zijn maatje. Beide honden zijn angstig en onzeker, maar ook erg sociaal en lief, waardoor hun toekomst er hoopvol uitziet.

1 opmerking:

  1. Te misselijk voor woorden.
    In Belgie denkt men aan het volgen van het Zwitsers voorbeeld. Het nog prille voorstel baseert zich op het Zwitserse model. Daar bestaat al een 'Hundenfuhrerschein'.

    Eigenaars die hun hond mishandelen, misbruiken of veelvuldig dumpen, kunnen hun vergunning ook kwijtspelen. Wie de cursus kynologie moet geven en of dit ook geldt voor mensen die al een hond hebben, daarover spreekt het wetsvoorstel niet.

    http://www.demorgen.be/dm/nl/5036/Wetstraat/article/detail/1428738/2012/04/25/Wie-hond-wil-moet-cursus-volgen.dhtml

    BeantwoordenVerwijderen