donderdag 5 juni 2014

250.000 landbouw dieren met kapmessen afgeslacht ( petitie )In 2009 werden tijdens het 'Gadhimai' festival in Nepal ongeveer een kwart miljoen landbouwdieren op een wrede en onmenselijke manier geslacht, om religieuze redenen. Dit jaar vindt het 'Gadhimai' festival opnieuw plaats.

Help ons een zinloze slachtpartij te voorkomen.

 
Internationale bekendheid

Het ‘Gadhimai’ festival wordt elke 5 jaar georganiseerd in de Bara streek in Nepal, ten zuiden van Kathmandu. 250 jaar lang heeft het festival ongestoord plaats kunnen vinden. Maar nu is de brute massaslachting internationaal bekend geworden en komen veel mensen in verzet.

Subsidie van de Nepalese regering

Dat dit festival zó groot is komt door een subsidie van de Nepalese regering. In 2009 betaalde de regering bijna €40.000,- om de dieren te offeren. Dat is in Nepal bijna 50 keer het minimum jaarloon.


 
Volgens berichten uit 2009 worden tijdens het festival tienduizenden buffels en andere landbouwdieren bij elkaar gedreven in een grote, afgesloten weide. Daarna komen 200 mannen met gigantische zwaarden het terrein op. Eén voor één worden de buffels onthoofd, zonder verdoving.

Onacceptabel

Deze manier van slachten is onacceptabel. Het onthoofden van een buffel is niet makkelijk en velen hebben meer dan één poging nodig. Sommige rapporten vermelden dat eerst de pezen van de buffels worden doorgesneden, zodat ze door hun poten zakken. Het is zeer stressvol en beangstigend voor dieren om te zien hoe andere, vreemde dieren in de buurt onthoofd worden.


Samenwerking met het Animal Welfare Network 

Compassion in World Farming voert samen met het Animal Welfare Network in Nepal actie tegen het ‘Gadhimai’ festival. We ondersteunen actiegroepen in Nepal om zoveel mogelijk weerstand bij de lokale bevolking op te roepen, maar we hebben jouw hulp nodig om internationale druk uit te oefenen op de Nepalese regering.
 http://actie.ciwf.nl/ea-action/action?ea.client.id=1771&ea.campaign.id=29191  PETITIE
 

 
 
 
 

7 opmerkingen:

 1. Vreemde snuiters hebben vaak slechte gewoontes....
  Daarom graag minder asielzoekers e.d.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Laten we hopen dat we geen asielzoekers uit Nepal binnenkrijgen. Het land zelf protesteert niet tegen deze wantoestanden. De westerse wereld wel. Achterlijke gewoontes. De dieren staan er zo kalm bij, ik denk zelf dat zwaar uitgedroogd en uitgehongerd zijn, en geen energie meer om tegengas te geven.

   Verwijderen
 2. zieke geesten bah , weg ermee , wereld zou pak schoner zijn

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zolang Nepal deze ellende toestaat kunnen we niets doen. Momenteel alleen de petitie tekenen en dan druk op de Nepalese regering te zetten.5 jaar geleden heeft die petitie van Brigitte Bardot niets geholpen. Bedankt voor je reactie

   Verwijderen
 3. Dit is waanzin! Kan mij geen ene .... schelen onder welke noemer men dit wil brengen dit is pure achterlijke waanzin. Een God die gediend moet worden met offers van gruwelen, sadisme en afschuwelijke wreedheden is een God van 'lik mijn vestje' Niet mijn soort God, als er al uberhaupt een God bestaat. Ik zou met zo'n God niets te maken willen hebben. Dan kan ik net zo goed de duivel eren.

  Arme, arme, arme dieren. Die stumpers worden over hele lange afstanden voortgesleept krijgen niets meer te eten of te drinken en zijn meestal al gewond of mankeren iets anders want ze worden toch 'geofferd'. Arme dieren, al dat bloed al die pijn al die geuren van doodsangst en lijden. Stapelgekke figuren die als waanzinnigen de hele dag door die stumpers hun hoofden eraf hakken, steeds vermoeider, steeds bottere kapmessen. De arme dieren die zo vreselijk geshockeerd zijn en uitgeput dat ze niet eens meer een stap verzetten, bah wat zijn mensen toch walgelijke figuren!

  Goed gedaan hoor, jullie God zal trots op jullie zijn, lekker waden tot je enkels in het bloed van uitgehongerde mishandelde stumpers van dieren. Ik kots ervan, altijd moeten er dieren gruwelijk lijden voor de infantiele z.g.n. eisen van mensen die denken dat hun God blijkbaar alleen maar bloed en ellende wil.

  Al die geloven houden zich wel aan de eisen van de 'voorgeschreven' bloeddorst maar over die liefde en de empathie over alle mooie en liefdevolle zaken daar houdt men zich niet aan, die worden of niet genoemd of men negeert dat maar. Nee, zolang er maar bloed mag vloeien (van een ander/dier) dan is het goed dan eert men zijn/haar God pas echt, dat is belangrijk! Denk toch eens na, waarom als je in een God geloof zou die God willen dat je zoveel lijden teweeg brengt in zijn naam? Waarom doe je zijn schepping zo te kort? Als dit soort van lijden gedaan wordt om God te eren dan kan je het net zo goed voor de duivel doen, die zwelgt in bloed, die teert op lijden, wat is dan het verschil? God behoort geeerd te worden door liefde, door goede daden niet door het ultieme slechte, ultieme wreedheid, sadisme en ander afgrijselijk lijden. Ik heb er geen woorden meer voor, al dat lijden geeft ook lijden aan mensen zoals ik die het intens verdriet doet dat dit soort van gruwelen maar door blijft gaan. Waar is de beschaving? Waarom ontwikkelt het mensDOM maar niet, waarom blijven we in die achterlijkheid hangen? Heeft niets met armoede of analfabetisme ed te maken, heeft gewoon te maken met een klein miniscuul ontwikkeld empathisch vermogen. En dat is hetgeen een mens, mens maakt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het artikel heeft veel aandacht gekregen. Dat is belangrijk. Mensen MOETEN dit weten. Hoe vreselijk de foto's ook zijn. Nadat een paar duizend mensen het hadden gelezen en ik weet niet hoeveel wel hebben gereageerd, is het artikel door de redactie eraf gehaald. Te veel schelden en vloeken. Ik kan daar wel inkomen, de krant wil een zekere imago behouden maar....ze kunnen niet uitwissen dat heel veel mensen het nu weten en er wel zeker met de verschrikkingen in gesprek zal gaan met anderen. Zoiets hou je niet voor jezelf lijkt mij. Ik ben zo blij dat de CIWF deze actie heeft opgepakt. De voormalige WSPA nu de WAP, Hoe bedenken ze het en waar is het goed voor, heeft geen tijd voor een actie Ze spenderen momenteel veel tijd aan het lot van de Civetkatten. Ook prima.

   Verwijderen
 4. Ja jammer dat de reguliere media te laf en te slap is om hierin een standpunt in te durven nemen of iig neutraal te blijven en ook dit verhaal naar buiten brengt. Zal lekker wezen, nieuws kun je niet kiezen (als het goed is), nieuws is er! Je kan het alleen maar verslaan en onder de aandacht brengen. Zoveel als er zijn die dit slap maar vergoeilijken onder de infantiele noemer religie omdat ze zich er niet aan willen branden, zovele malen meer zijn er mensen die zich hierdoor misselijkmakend tot in hun wezen geraakt voelen. En die enorme groep mensen wordt feitelijk geschoffeerd, genegeerd en men wenst hen geen podium te geven om deze horror praktijken, deze gruwelijke sadistische bloeddorstigheid onder de aandacht te brengen. Dat terwijl we juist wereldwijd met medewerking van elk goedwillend mens een einde kunnen maken aan deze ? demonische praktijken!

  BeantwoordenVerwijderen