donderdag 12 juni 2014

Middeleeuws volksvermaak: Kamelenrace, haan in mast Schiermonnikoog, zwientje tikken, ganzenkoptrekken, verbieden!

Weer een zogenaamd  feest waarbij onschuldige dieren worden gebruikt. Wanneer houden we eens
op met deze onzin. Dieren zijn er niet voor het vermaak van de mens.Een paar dagen geleden schreef ik nog over de waanzin van de haan in de mast op Schiermonnikoog.  http://voordierenblogger.blogspot.nl/2014/06/haan-in-mandje-op-schiermonnikoog-3.html

De zelfde dag was er een kamelenrace in Ugchelen. Het klinkt grof maar rauwig ben ik niet dat de deelnemers op hun kont vielen.

<iframe src="http://web.omroepgelderland.nl/embed.php?file=http://content.omroep.nl/omroepgelderland/items/video/2014/06/GLD_Reg_V2_Kamelenrace_Ugchelen.mp4" width="528" height="296" frameborder="0"></iframe>

Zwientie tikken

UGCHELEN - De deelneemster die maandagmiddag gewond raakte tijdens de kamelenrace in Ugchelen, maakt het goed. Dat zegt organisator Evert Pieper van café De Gouden Klok.
Pieper zegt 'bedenkingen te hebben' over een kamelenrace in 2015. Er is volgens hem veel weerstand tegen het jaarlijkse evenement en bovendien was dit de derde keer op rij dat hij een dergelijke race organiseerde. Daarom is het misschien 'tijd voor iets nieuws', aldus de kroegeigenaar.


Het ongeluk tijdens de kamelenrace gebeurde al vroeg in de wedstrijd, waarna deze werd stilgelegd. De vrouw werd met letsel naar een ziekenhuis gebracht.


 
 

Protestactie

Het evenement werd gehouden bij café De Gouden Klok aan de Molencatenlaan. De Partij voor de Dieren was ter plaatse om te protesteren tegen de wedstrijd. De partij noemde de kamelenrace 'middeleeuws volksvermaak' en wil een verbod.

Volgens de Partij voor de Dieren is uit onderzoek gebleken dat kamelen stressgevoelige dieren zijn, die lijden onder schreeuwende mensen en harde muziek.
     


 
Ganzenkoptrekken
http://content.omroep.nl/omroepgelderland/items/video/2014/06/GLD_Reg_V2_Kamelenrace_Ugchelen.mp4

Geen opmerkingen:

Een reactie posten