zaterdag 28 juni 2014

Video: Jaarlijks gaat er 36 miljoen euro van ons belastinggeld naar Spanje voor het wrede stierenvechtenWist u dit? Ik niet. Ik ben er behoorlijk boos over. 40.000 stieren worden jaarlijks gemarteld en gedood en daar betaal ik aan mee? Ik teken de petitie.....u ook?  Alvast bedankt.

Verzoek de EU te stoppen met het subsidiëren van stierengevechten met belastinggeld

 
 

De Europese Unie besteedt jaarlijks ruim €36 miljoen aan het Spaanse stierenvechten, die dit jaar minstens 40.000 dieren het leven zullen kosten. Bekijk de "Stierenvechten in precies 60 seconde" video hierboven.
"De organisatoren van stierenvechten in Spanje hebben me verteld dat ze van de EU houden omdat ze nu voldoende subsidie ontvangen voor het doden van 15 of 16 dieren tijdens fiësta's in plaats van de gebruikelijke een of twee", vertelt Tony Moore van Fight Against Animal Cruelty in Europe, in een artikel door Daily Mail journalist Danny Penman.

Moore voegt daaraan toe: "De EU ondersteunt het martelen tot aan de dood van stieren in arena's en talloze andere dieren in dorpse 'bloed fiësta's'. Ik vind het absoluut walgelijk dat een deel van mijn belastinggeld besteed wordt aan het ondersteunen van dierenmishandeling. Het steekt de draak met de eigen wetten van de EU omtrent dierenwelzijn en het moet stoppen".

Stierenvechten is een wrede bloedsport die lange tijd geleden verbannen had moeten worden naar de geschiedenisboeken. Ongeacht de geschiedenis, stierenvechten bestaat uit het martelen, verminken en slachten van dieren voor vermaak. Schrijf alstublieft vandaag naar EU-minister, Dacian Cioloş en vraag hem het subsidiëren van deze bloedsport een halt toe te roepen.
 
 Link naar petitie : 
 
 
 

3 opmerkingen:

 1. Uiteraard een mail gestuurd dat is toch wel het minste wat je kunt doen.
  Overigens worden er niet alleen in Spanje stierengevechten gehouden maar ook in Portugal en in delen van Frankrijk en Latijns Amerika. Vergeet ook de gruwelijke sadistische fiesta's niet het is en blijft voor mij onbegrijpelijk dat blijkbaar zoveel mensen een honger naar bloeddorst en wreedheid hebben zoveel dat ze het als vermaak kunnen zien. Barbaars en demonisch gewoon.

  Heel fijn dat nu ook Peta zich hier voor in gaat zetten. Het CAS een prima organisatie doen dit al jaren en hebben ook al hier en daar successen behaald.
  Bv China wilde een paar duizend arena's bouwen en een paar Arabische landen ook maar onder druk van de sociale media hebben ze daar toch maar vanaf gezien. Zo kan je zien hoe krachtig de sociale media kan zijn. Dat is echt geweldig!
  Ook zijn er inmiddels steden/provincies in Spanje en Portugal die zichzelf stierengevechten vrij hebben verklaard en er duidelijk afstand van nemen. De lobby voor het stierenvechten is rijk en hebben erg veel invloed en zijn dag in dag uit bezig om het stierenvechten legaal te houden. Er gaat erg veel geld om in dit circuit en de belangen worden keihard verdedigt.

  mn. van landen die bij de EU horen en notabene door landen zoals NL financieel gesteund worden mag je verwachten dat ze zich ad normen van beschaving houden en daar horen dieren bij. Wij allen behoren te streven naar vooruitgang naar meer en een betere beschaving, voorwaarts, niet achterwaarts! Dierenwelzijn moet overal hoog in het vaandel komen te staan vooral ook omdat zij echt geen stem kunnen laten horen en ons nodig hebben om voor hen op te komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De meerderheid van de Spanjaarden is ook tegen het stierenvechten, en het subsidiëren ervan door zowel de lokale, nationale regeringen en via EU subsidies die bestemd zijn voor het fokken van vee voor vleesconsumptie. Helaas is de huidige regering vóór het stierenvechten, en beschermt het, ongeacht de mening van het volk. Hopelijk stopt EU met de toestroom van geld naar een sector die het zonder subsidies niet meer redt.
  Groet,
  CAS International

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zolang stierenvechten word beschouwd als een cultureel erfgoed , maken we volgens mij geen kans om deze wreedheden stop te zetten. Het is beschamend dat het zo ver heeft kunnen komen. Het is heel sportief om vanuit Cas een reactie te krijgen op een artikel van PETA. Zo is het maar weer duidelijk dat we ALLEMAAL naar het zelfde doel streven namelijk het afschaffen van een Middeleeuws gebeuren die niet thuis hoort in anno 2014. Reuze bedankt voor uw reactie. Gr Erna

   Verwijderen