zaterdag 21 juni 2014

Vandaag 21 juni worden 10,000 honden voor de consumptie levend gevilt, levend gekookt of doodgeslagen

De eeuwige discussie kan vandaag weer oplaaien. Wij eten vlees en waarom mogen zij dan geen honden eten? Maar villen wij dan levende dieren? Slaan we ze dood? Ik dacht van niet. Even nadenken dus. Het is niet het zelfde.


Vandaag worden in Yulin 10.000 honden opgegeten

Vandaag worden in Yulin 10.000 honden opgegeten
 
Vandaag vieren de inwoners van de Chinese stad Yulin de zomerzonnewende met het slachten van naar schatting 10.000 honden. De dieren worden gevild en levend gekookt of ondersteboven gehangen en doodgeslagen waarna ze langzaam leegbloeden. Dat schrijft het AD, mede op gezag van de China Daily die voor- en tegenstanders aan het woord laten. De tegenstanders vinden dat de hond de beste kameraad is van de mens. Dat je van honden moet houden en ze niet moet eten. Bovendien, schrijft de Chinese krant, is de wijze waarop de honden worden geslacht zo primitief dat het ongezond kan zijn.

 De voorstanders zeggen dat hondenvlees goed voor hen is. Zo pogen de Chinezen de adrenaline in de spieren van de dieren te stimuleren, want ze geloven dat hun eigen viriliteit zal toenemen wanneer ze de gestoofde dieren opeten. Voor de inwoners van Yulin is het hondenfestival een oude traditie om de zomerzonnewende te vieren. Het culturele evenement draait rond het massaal consumeren van een stoofpot met hondenvlees, die wordt geserveerd met lychees en een granenlikeur.
Dierenrechtenorganisaties zeggen dat elk jaar tijdens het festival 10.000 honden worden geslacht.

 
 

7 opmerkingen:

 1. Wij knippen snavels af, vermalen levende kuikentjes, duwen trechters in de strotten van ganzen om ze vol te proppen, laten dieren leven in hokken waar ze nog geen meter kunnen lopen, knippen onverdoofd biggenstaarten, meste ze zo vet dat ze helemaal niet meer kunnen lopen...ik vraag me echt af wat daar nou zoveel beter aan is?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het gaat mij om het feit dat de dieren levend worden gevild en/of levend worden gekookt. Doodslaan zorgt voor mals vlees. Via de www.ciwf.nl voer ik al jaren actie. We zijn naar Den Haag geweest, Brussel vele malen en boeken kleine successen. Snavel knippen en staarten knippen is nu in de EU verboden, Er komt een oplossing voor het versnipperen van haantjes. Helaas er niets verbeterd aan langeafstandstransport. Vleeskuikens zakken nog steeds door hun pootjes en de kalfjes krijgen op transport nog steeds geen stro. De zwangere zeug mag niet meer haar hele zwangerschap tussen stangen liggen. De vee-industrie moet zich schamen maar zolang de consument goedkoop vlees wil .....
   Bedankt voor je waardevolle reactie Gr Erna

   Verwijderen
 2. Elke vorm van dieren leed is ontoelaatbaar!
  In slachthuizen , laboratoria, circussen , enz. enz.
  NIEMAND, niemand heeft het recht om weerloze wezens te martelen, te misbruiken en te doden !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leny, zo is het! Het is onvoorstelbaar dat mensen dat kunnen doen en het dan daarna nog smakelijk en feestelijk verorberen. Ik zou geen oog meer dicht doen.

  Hoogste tijd dat er wereldwijd eens afspraken worden gemaakt en wetten m.b.t het dierenwelzijn. Ook in NL en het westen is er nog zoveel te doen, ook hier zijn er wantoestanden maar dat wil niet zeggen dat je daarom je ogen moet sluiten voor wat er elders in de wereld gebeurt. Het moet een keer over zijn, er moet een keer een keus gemaakt worden om ons te ontwikkelen tot een echte beschaving.
  Misschien idd de ambassade maar eens mailen: chinaemb_nl@mfa.gov.cn

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Cath, www.animalsasia.org is op hoog niveau bezig om een eind te maken aan deze verschrikkingen. Kijk op hun website en tik Yulin in en zie alles over de acties van Jill Robinson.

   Verwijderen
 4. Hartverschuerende foto's. Echt om te janken. Je hart breekt als je dit ziet.
  Wat zijn mensen toch walgelijk. Dat arme moederdier met haar pasgeboren pup in een krat lett. gepropt dubbel gevouwen met andere slachtoffers. Arme dieren.
  Ik kots op die mensen, ik spuug op ze. Dat zijn geen mensen dat zijn empathieloze wezens. Wezens waar je niets aan hebt, gevaarlijke sadistische monsters. Van mij mogen ze allemaal een hondenziekte krijgen na het nuttigen van hun speciale martel-stoofpot.

  BeantwoordenVerwijderen