dinsdag 17 juni 2014

Een beetje leuk nieuws kunnen we allemaal wel gebruiken.....deze spant de kroon

http://www.swieneparredies.nl/html/lokatie.html    Hier is Vlekkie naartoe gegaan. Dank je wel Varkens in Nood. www.varkensinnood.nl   Dikke pluim!!!

Na vier jaar lang eenzaamheid krijgt Vlekkie, een zeug op de kinderboerderij in Amsterdam West, eindelijk een vriendinnetje. Door een bliksemactie van Varkens in Nood verhuist Vlekkie in juni naar ’t Swieneparredies in Groningen, waar ze wordt geplaatst tussen vele soort- en lotgenoten. De actie kwam nog maar net op tijd: in juli had Vlekkie zeer waarschijnlijk naar de slacht gemoeten.
 
Varken Vlekkie is gered van de slacht
 
Onlangs  stuitten twee medewerkers van Varkens in Nood op het eenzame varken. In gesprek met de medewerkers van de kinderboerderij bleek dat ze inderdaad niet altijd gelukkig was. Bovendien was het risico levensgroot dat Vlekkie in juli naar het slachthuis zou moeten als er geen oplossing zou worden gevonden. Na dit gesprek werd driftig rondgebeld en werd ’t Swieneparredies gevonden als opvangplek.


 De kinderboerderij Westerpark

Toen Vlekkie vier jaar geleden samen met haar zusje op de kinderboerderij in het Westerpark arriveerde, was ze nog een klein biggetje. Maar Vlekkie en haar zusje groeiden als kool. Het bleken Pietrain-varkens te zijn, een ras dat ook veel gebruikt wordt in de vee-industrie omdat ze zo snel groeien en veel vlees hebben. Al gauw werd het hok te klein en noodgedwongen werden de zusjes van elkaar gescheiden. Vlekkie bleef op de kinderboerderij in het Westerpark, haar zus verhuisde naar een andere kinderboerderij en overleed kort daarna.

Jarenlang leefde Vlekkie alleen in een bak van beton en zand, omheind door een schutting waardoor ze alleen maar staand naar de andere dieren kon kijken. Ze was volledig gefocust op de aandacht van mensen. Vlekkie kan op commando zitten, staan en pootjes geven. Verder is ze verliefd op Bob, de tuinman. Zodra hij in haar buurt komt, begint ze “uuhuuuhuuh” te zingen, een geluid dat varkens maken als ze een leuk mannetje (beer) zien.

Maar iedereen zag ook dat Vlekkie eenzaam was. Jarenlang zochten de verzorgers van Vlekkie naar een betere plek, maar niemand wilde haar hebben. Ze was te groot en ook niet altijd even lief, omdat ze soms gepest werd door kinderen.

De verzorgers van Vlekkie: ‘Dat Vlekkie nu eindelijk een mooi verblijf en vriendinnetjes krijgt, bezorgd ons allen kippenvel. Dat hadden we nooit durven dromen’. Ook ’t Swieneparredies is erg blij met Vlekkie: ‘Vlekkie is voor ons een soort symbool voor de varkens in de vee-industrie. Met Vlekkie kunnen we laten zien hoe een vee-industrie varken eruit ziet, maar ook hoe leuk en slim ze zijn.’
Lees ook het bericht op de site van Kinderboerderij Westerpark.

   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten