maandag 9 juni 2014

900 Nederlandse scholieren liepen de Avond4daagse voor een olifantenweeshuis in Zambia. ( Veel foto's en video)Ik ben een bevoorrecht mens. De grote dierenwelzijnsorganisaties hebben de bloggers gevonden. Ook ik krijg alle nieuwsberichten van hen binnen en mag ze plaatsen. Deze keer dan het International Fund for Animal Welfare  www.ifaw.nl  Prachtig project en chapeau schoolkinderen ik ben trots op jullie !!
 
Arien van der Heijden, directeur IFAW Nederland, neemt de cheque in ontvangst
 
 

 
 
Bijna 900 kinderen liepen de Avond4daagse voor het olifantenweeshuis in Zambia! Vier basisscholen in Utrecht en één in Rijssen haalden samen een prachtig bedrag op. De kinderen ontvingen een IFAW-lespakket over olifanten, leerden alles over deze prachtige dieren, zochten wekenlang naar sponsors, knutselden zelf olifantenkostuums in elkaar en liepen vier avonden lang 5 of 10 kilometer. Op de laatste avond kreeg ik een cheque van de Utrechtse scholen overhandigd.
 
 
 
De olifantjes kunnen deze bijdrage goed gebruiken. Het IFAW ondersteunt het olifantenweeshuis in Zambia. Olifantjes die hun moeder kwijt raken, vaak wordt de moeder gedood door stropers, worden opgevangen, verzorgd en weer klaargestoomd voor een leven in het wild. Deze weesjes hebben erg veel zorg, liefde en aandacht nodig; in hun korte leventje hebben ze al veel nare dingen meegemaakt.
Met deze cheque kunnen we de olifantjes en andere dieren helpen. Zo kunnen we voor € 55,- een week lang alle zieke olifantjes verzorgen en voor € 168,- kunnen we één olifantje een maand lang te eten geven!
 
 
Daarom wil ik, namens het IFAW, de St. Dominicusschool, de 2e Marnixschool, OBS Johan de Witt en OBS Montessori in Utrecht en de Beatrixschool in Rijssen ontzettend bedanken voor hun inzet en hulp!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten