Translate

woensdag 24 juni 2015

Brigitte Bardot heeft een brief gestuurd naar de kat van modeontwerper Karl Lagerfeld



Brigitte Bardot (80) heeft een brief gestuurd naar Choupette, de kat van modeontwerper Karl Lagerfeld. Daarin vraagt de dierenrechtenactiviste de poes om haar baasje te doen stoppen met het gebruik van bont in zijn collecties.

80 jaar en nog steeds een prachtige vrouw    
Bardot, sekssymbool uit de jaren zestig, neemt geen blad voor de mond. Het Italiaanse modemerk Fendi, waarvan Lagerfeld al sinds 1965 artistiek directeur is, plant een 'haute fourrure'-modeshow op 8 juli in Parijs. Dat is niet naar de zin van BB.

"Tooi voor onmensen"

"Mijn lieve Choupette, ik reken erop dat je in het oor van papa Karl spint. Vertel hem dan over de ellende van je broertjes-bontdragers. Allemaal het gevolg van de promotie die je baasje maakt voor bont", schrijft Bardot.

"Dieren die, net als jij, enkel vragen te mogen leven, zijn onschuldig en worden tot de dood veroordeeld om als tooi te dienen voor onmensen".
Karl Lagerfeld met zijn poes Choupette. ©Kos
Stokpaardje
De strijd tegen de bontindustrie is altijd al één van Bardots stokpaardjes geweest. Al in 1977 reisde ze naar Canada om daar het doodknuppelen van zeehondjes aan te klagen. Het is ook niet de eerste keer dat Bardot zich tot de poes van Lagerfeld richt. Vorig jaar september stuurde Lagerfeld op haar 80ste verjaardag een cheque naar het Fonds Brigitte Bardot voor dierenrechten. Ook toen klaagde ze bij Choupette het gebruik van bont door haar baasje aan.

Verdediging Chanel
In april verdedigde Lagerfeld, tevens artistiek directeur bij modehuis Chanel, zich voor het gebruik van bont in zijn collectie. "Mensen eten vlees en dragen leer. Leer is niets meer dan geschoren bont", argumenteerde Lagerfeld. "Er is nu eenmaal een bontindustrie. Wie gaat die mensen tewerkstellen als de bontindustrie stilvalt? Die vertegenwoordigt miljarden euro over de hele wereld".

Bardot sluit haar brief aan Choupette zo af: "Als je je verdriet miauwt, zal papa Karl je wel begrijpen en zal hij het langverwachte voorbeeld geven. Hij kan je niets weigeren! Ik streel je mijn erkentelijkheid".

2 opmerkingen:

  1. Fantastisch mens, een goede actie. Ik hoop dat het lukt. Love you Brigitte!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja Corrie ben ook een grote fan van haar. Mocht haar één keer ontmoeten. We waren in Brussel voor een van de vele acties tegen de vee-industrie. en haar groep was er ook. Ze nam afstand en wilde niet gefotografeerd worden door ons en de pers.

      Verwijderen