woensdag 26 augustus 2015

25 miljoen trekvogels jaarlijks vermoord....


700 kilometer netten om vogels te vangen en op te eten in Egypte
 
Tientallen miljoenen vogels worden jaarlijks in het Middellandse Zeegebied illegaal gedood. Dat blijkt uit onderzoek van BirdLife International http://www.birdlife.org   Nog niet eerder werd de omvang van illegale jacht in dit gebied zo gedetailleerd in kaart gebracht. De uitkomsten zijn schokkend.

Top 10 van landen

BirdLife stelde aan de hand van de tellingen een top 10 van landen waar de meeste vogels jaarlijks illegaal worden doodgeschoten of met lijmstokken, touwen en netten gevangen: 

Egypte - 5.7 miljoen vogels

Italië - 5.6 miljoen vogels

Syrië - 3.9 miljoen vogels

Libanon - 2.6 miljoen vogels

Cyprus - 2,3 miljoen vogels

Griekenland - 0.7 miljoen vogels

Frankrijk - 0.5 miljoen vogels

Kroatië - 0.5 miljoen vogels

Libië - 0.5 miljoen vogels

Albanië - 0.3 miljoen vogels

Malta hoogste aantal per m2

Malta staat niet in de top 10 (jaarlijks goed voor 108.000 illegaal gedode vogels) met absolute aantallen, maar als je kijkt naar de aantallen gedode vogels per m2 staat Malta ruimschoots boven aan. Door de strategische ligging van het eiland, is het voor veel vogels tijdens de trek de beste plek om even op adem te komen.
Arm diertje !Kansloos

Politieke agenda

Illegale jacht vindt op meer plekken in de wereld op grote schaal plaats. Het onderwerp komt, mede door lobbywerk van BirdLife, meer op de politieke agenda te staan. Zo nam de Verenigde Naties recent hun allereerste resolutie over 'wildlife crime' aan en riep ze alle landen op een einde te maken aan deze misstanden.
Het volledige onderzoek naar jacht rond het Middellandse Zee gebied wordt later dit jaar gepresenteerd. De samenvatting is te lezen op de site van BirdLife.

Ik heb heel veel artikelen over deze verschrikkingen geschreven. Gisteren nog een e-mail gestuurd naar de Verenigde Naties

http://voordierenblogger.blogspot.nl/search?q=vogelmoord

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten