Translate

maandag 10 augustus 2015

Hoeven van pony in een krul ...eigenaar kreeg geen boete maar pony wel geëuthanaseerd Ra,ra hoe kan dat ?




De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) heeft in het Noord-Brabantse Boxmeer een verwaarloosde shetlander moeten laten inslapen. Het dier had veel te lange hoeven, en was niet meer te redden.

Op zaterdag 1 augustus kreeg de dierenpolitie een melding via het landelijke meldnummer 144 dat er een pony met vergroeide hoeven in de wei stond. De inspecteur van de LID constateerde uitzonderlijk lange hoeven. Het dier kon nauwelijks lopen, had duidelijk veel pijn en kreeg pijnstillers. Uit de röntgenfoto’s bleek dat de pony niet meer te redden was. De kosten van de behandeling en de euthanasie zijn verhaald op de eigenaar.


Hoewel er sprake is van verwaarlozing, kregen de eigenaren geen proces-verbaal van de dierenpolitie. “Voor hun andere dieren wordt wel goed gezorgd. De eigenaren zagen dat de pony steeds moeilijker liep, maar waren bang dat hij niet meer te redden was als ze naar de dierenarts gingen. Uit emotie hebben ze de verkeerde keus gemaakt,” zei de LID-inspecteur.
Verwaarlozing
Volgens de Dierenbescherming komen te lange hoeven regelmatig voor bij paarden en pony's. “Als de dieren op een zachte ondergrond staan, moeten de hoeven meerdere keren per jaar worden bijgehouden door de hoefsmid. Dit nalaten is verwaarlozing.”


Bron: ANP





 


 

1 opmerking:

  1. Nu was ik al jaaaaaren geen donateur van de DB meer, maar dit was de volgende stap geweest om direct op te zeggen. Wat een lul verhaal van die eigenaren!

    BeantwoordenVerwijderen