woensdag 19 augustus 2015

Hulp voor mens en dier: 10 duizenden dieren doodgevroren en 33.000 mensen zwaar getroffenHulp aan dieren en mensen na koudegolf Peru

Na een strenge koudegolf, hebben onze noodhulpteams hulp geboden aan lokale boeren en hun dieren. Onze teams bezochten onlangs Peru, waar de regering in 16 van de 24 regio's van het land de noodtoestand hebben uitgeroepen na een periode van zeer koud weer.

 
In de meeste van de zuidelijk gelegen getroffen gebieden, was  de temperatuur gedaald naar -24 graden Celsius. De arme plattelandsbevolking die meer dan 3000 meter boven de zeespiegel leeft, is het meest getroffen. Na de zwaarste sneeuwval die Peru in een decennium heeft meegemaakt, heeft deze koudegolf in een groot gebied verwoestende effecten gehad. Volgens het Departement voor Plattelandsontwikkeling (DRA), zijn meer dan 871.000 alpaca's erdoor getroffen. Alleen dit jaar al, zijn volgens het Project voor Zuid-Amerikaanse Kameelachtigen (PECSA) 9000 volwassen alpaca’s gestorven en zijn 161.000 van hun nakomelingen verzwakt en zeer kwetsbaar voor lage temperaturen.

Berooid

Meer dan 33.000 mensen zijn getroffen, en door de barre weersomstandigheden zijn ook tienduizenden lama's, runderen en schapen gestorven. Dit heeft de boeren berooid achtergelaten, omdat de dode dieren meer dan de helft van het vee in de regio Puno uitmaakten. De wol en het vlees van alpaca’s vormen voor meer dan 70% het inkomen van veel gezinnen. De impact van de koudegolf zal worden gevoeld door velen. Zonder alpaca's als hun levensonderhoud, zullen veel lokale mensen gedwongen worden om werk te vinden, ver weg van hun families.

Bergtoppen

Geconfronteerd met een gebrek aan mogelijkheden om de dieren te laten grazen en zonder kralen of schuilplaatsen, zijn de boeren met hun kuddes naar de hoogste bergtoppen gereisd om voedsel te vinden voor hun dieren. Al geraakt door barre weersomstandigheden, kan deze verdere daling van de temperatuur enorme verdere verliezen en zelfs de dood tot gevolg hebben. Door het verstrekken van voedsel, kunnen we gezinnen in Puno te helpen. Met uw hulp kunnen deze gemeenschappen hun bestaan ​​weer op te bouwen.
Help ons om dieren en levensonderhoud in Peru te beschermen
 
Door de barre weersomstandigheden zijn ook tienduizenden lama's, runderen en schapen gestorven.
Categorieën: 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten