zondag 16 augustus 2015

Dierenbescherming schaam u: Hondje onder de klitten ingegroeide nagels ontstoken tandvlees niet in beslag genomenEen inspecteur van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) heeft op woensdag 12 augustus in Landgraaf een hond bij zijn eigenaar weggehaald, omdat hij weigerde de zwaar verwaarloosde vacht van zijn dier te laten verzorgen.

De zaak kwam eind juli aan het rollen na een melding bij landelijk meldpunt 144, waarna een agent van de dierenpolitie en de LID-inspecteur poolshoogte gingen nemen. Ze troffen een Yorkshire terriër met een zwaar verwaarloosde vacht aan. Het dier zat onder de klitten en de vervilte stukken waren helemaal aan elkaar gekoekt. De inspecteur vermoedt dat er al zo'n twee jaar niet goed voor de hond was gezorgd. Na overleg met RVO.nl* kreeg de eigenaar opdracht om vóór 11 augustus met zijn dier naar een trimmer te gaan en, als dat nodig zou blijken, een dierenarts te bezoeken.
Niets veranderd


Toen de LID-inspecteur woensdag opnieuw langsging, bleek dat er niets was veranderd; de hond zat er nog net zo slecht bij. Daarop is een dierenarts ingeschakeld, die de verwaarloosde staat van de vacht bevestigde. Verder ontdekte hij ernstige tandsteen en tandvleesproblemen en ingegroeide teennagels. Nadat deze bevindingen met de RVO.nl waren gedeeld, werd opdracht gegeven om de hond over te brengen naar een opvangadres waar hij nu de juiste verzorging krijgt. De eigenaar draait op voor de gemaakte kosten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten