zondag 23 augustus 2015

Kunt u de dierenarts nog betalen? BTW dierenartsen 21% ......lees hoe het anders moetAandacht en steun voor verlaging dierenartskosten    

Mijn katten : Fokke rood, Sukke zwart
 
Ruim 15.000 mensen ondertekenden de petitie van het verzoek van de Sophia-Vereniging aan staatssecretaris Wiebes om het btw-tarief van dierenartsen te verlagen. Daarnaast was er veel media-aandacht. “Het streven is om in september 25.000 handtekeningen aan te bieden aan de staatssecretaris”, aldus de vereniging. 
En dan is er ook nog onze Harry
Het gaat om Harry. Een ontstoken neusgaatje. Dierenarts spuit het neusje schoon, antibiotica kuur, werk van 15 minuten. 75 euro!! Hij heeft een wratje bij het rechter oog. Op deze foto nog niet te zien Ik vraag moet hier iets aan gedaan worden? Dan moet u een ander afsprak maken het ging nu om het neusje. Woedend was ik !!
Heeft u ook een voorbeeld van hoge DA rekeningen? Laat het me weten

BTW

In Nederland vallen diergeneeskundige handelingen onder het btw-tarief van 21 procent. De reden daarvoor is dat huisdieren als een luxeproduct worden beschouwd. “Wij vinden deze redenering niet kloppen”, stelt Steffie van Horck, directeur van de Sophia-Vereeniging. “Dat huisdieren geen eerste levensbehoefte zijn, valt te verdedigen. Maar medische zorg aan dieren is noodzaak, geen luxe. Om die reden zou op diergeneeskundige handelingen geen belasting moeten worden geheven”, aldus Van Horck.

 De vereniging verzoekt staatssecretaris Wiebes van Financiën om het btw-tarief van dierenartsen te reduceren. “Als de prijzen van de dierenarts omlaag gaan, zullen mensen eerder een dierenarts bezoeken en kan ernstig dierenleed worden voorkomen”, stelt Van Horck. “Voor sommige mensen zijn de hoge kosten reden om niet naar een dierenarts te gaan of ermee te wachten tot het te laat is. Het bewijs leveren onze Sophia DierenSpreekuren. Deze zijn nadrukkelijk niet bedoeld voor diergeneeskundige vragen, maar toch proberen mensen geld uit te sparen door onze gedragsdeskundigen medische kwesties voor te leggen. In bijna 60 procent van de gevallen is er geen dierenarts bezocht, wat ernstige gevolgen kan hebben voor de dieren”, aldus Van Horck.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten