Translate

woensdag 5 augustus 2015

Sympathieke actie: Empire State Building ( VS ) verlicht met foto's van bedreigde diersoorten



Het iconische Empire State Building in New York stond zaterdagavond in het teken van bedreigde diersoorten. Op de wolkenkrabber werden reusachtige afbeeldingen van dieren die met uitsterven zijn bedreigd, geprojecteerd. Onder hen ook Cecil, de leeuw die recentelijk werd gedood door een Amerikaanse tandarts.

R.I.P. Cecil

Het gebeurt regelmatig dat het Empire State Building belicht wordt in een bepaald thema of naar aanleiding van een evenement, maar nooit eerder diende het gebouw als filmdoek. Met behulp van een veertigtal krachtige projectoren wilden de organisatoren deze problematiek in de verf te zetten. In het totaal werden zo’n 160 dieren getoond, waaronder olifanten, tijgers en haaien.



Het initiatief ging uit van Louie Psihoyos, de stichter van de Oceanic Preservation Society (OPS). Zijn film The Cove, over de massaslachting van dolfijnen in Japan, kreeg in 2010 nog de Oscar voor beste documentaire. In december verschijnt zijn tweede documentaire Racing Extinction, waarin Psihoyos op zoek gaat naar de belangrijkste gevaren voor dieren.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten