maandag 8 augustus 2016

Petitie: Miami Seaquarium laat Lolita, al 44 jaar eenzaam gevangen, vrij


Bron: www.peta.nl
Help Lolita met pensioen en de orka's in Marineland Antibes naar een kustopvang

http://action.peta.nl/ea-action/action?ea.client.id=43&ea.campaign.id=53887

Ondanks overweldigend bewijs dat orka's lijden in gevangenschap en dat het tij van de publieke opinie gekeerd is tegen de gevangenhouding van zeedieren, blijven Miami Seaquarium in de VS en Marineland Antibes in Frankrijk intelligente, gevoelige orka's gevangenhouden in kleine betonnen tanks.

Lolita werd decennia geleden van haar familie en natuurlijke habitat gescheiden, samen met tientallen andere orka's in Puget Sound die later aan zeedierenparken werden verkocht. Bijna een halve eeuw later is zij de enige overlevende orka van de 45 dieren die werden gevangen, en wordt ze nog steeds gevangengehouden door Miami Seaquarium – in de kleinste, oudste orka tank in Noord-Amerika – terwijl de rest van haar groep, inclusief een orka die naar verluid haar moeder is, vrij rondzwemmen. Lolita is onderdeel van de Southern Resident orkapopulatie – een groep orka's die nu beschermd zijn als een bedreigde diersoort, grotendeels omdat vangsten zoals de hare, de populatie in gevaar hebben gebracht. Lolita heeft geen contact gehad met andere orka's sinds 1980, toen haar tank-maatje Hugo overleed nadat hij herhaaldelijk zijn hoofd tegen een muur beukte.

Wikie, Inouk, Moana en Keijo worden gevangengehouden in Marineland Antibes, waarin minstens 20 orka's zijn overleden, waaronder twee in het afgelopen jaar – onder hen een 19-jarige orka Valentin, die gedood werd door hevige overstroming samen met vele andere dieren. Het park is een plaatje van verwaarlozing en mishandeling: orka's zwemmen in herhalende patronen, braken, kauwen op metalen spijlen tot ze hun tanden voor altijd beschadigen en beuken hun hoofd tegen betonnen muren. Vier maanden voor de overstroming, overleed Valentin's moeder, Freya – decennia voor de maximale levensverwachting van vrouwelijke orka's in de vrije natuur.

U kunt Lolita, Wikie, Inouk, Moana en Keijo helpen bevrijden door het bedrijf dat Miami Seaquarium en Marineland Antibes beheert aan te sporen om hen met pensioen te laten gaan in een kustopvang, waar ze de golven kunnen voelen, wilde groepen kunnen horen en eindelijk een leefwijze krijgen dat iets wegheeft van een leven in de vrije natuur. .Geen opmerkingen:

Een reactie posten