zondag 21 augustus 2016

Video: Groen licht reddingsactie Gaza....hartverscheurende situatie voor mens en dier ( traantje wegpinken mag )


Help voor dierentuindieren in Gaza


UPDATE augustus 2016

Er zaten ooit 45 dieren in de Khan Yanis Zoo in Gaza. Nu zijn er nog maar 16 over. Sommige dieren zijn gestorven en een aantal is naar een andere plek gebracht. VIER VOETERS heeft met twee noodhulpmissies gezorgd dat de laatste 16 dieren niet van de honger gestorven zijn.
Nu is er een concreet plan om deze dieren uit Gaza weg te halen en een nieuwe, veilige toekomst te bieden. Omdat de dierentuin midden in een oorlogsgebied staat, is het lastig om de dieren zo maar weg te halen. Israël heeft de grenzen hermetisch gesloten. Invoer van eten en het vervoeren van wilde dieren zijn hierdoor extra lastig.

VIER VOETERS biedt opnieuw hulp in Gaza

2016-06-09


Twee schildpadden, een pelikaan en twee stekelvarkens zijn verhuisd naar grotere verblijven in Khan Younis Zoo
© VIER VOETERS | 2016                                              

Update 14 juni

Nadat ons team veterinaire zorg en voedsel gegeven had aan twee extreem hongerige schildpadden, zijn de dieren verplaatst naar andere, grotere verblijven.   Hier hebben de dieren meer ruimte om zich te bewegen, waar ze meteen mee begonnen. Het was een emotioneel moment toen deze enorme dieren begonnen te bewegen; iets waar de dieren duidelijk al heel lang naar verlangden.

Ook twee stekelvarkens en een pelikaan hebben een groter verblijf gekregen. Hun oorspronkelijke verblijven horen bij de kleinste kooien die we ooit hebben gezien. De dieren konden nauwelijks bewegen.

Dit hert is drachtig. Maar hoe ziet de toekomst voor haar jong er uit?
© VIER VOETERS | 2016


Onze dierenartsen hebben ook het hert aan een grondig veterinair onderzoek onderworpen. Tot ieders verrassing bleek het dier hoogdrachtig. Ons team treft alle voorbereidingen om het babyhertje een goede start in het leven te geven.Laziz, de laatste tijger in Gaza, is duidelijk aangesterkt dankzij onze eerdere voedselleveringen
© VIER VOETERS | 2016
                                               
Update 13 juni 2016

Na een succesvolle missie waarbij dieren in Gaza’s Khan Younis Zoo medische controles en behandelingen gekregen hebben, zal VIER VOETERS de komende dagen uit Gaza vertrekken. Hoewel we niet langer kunnen blijven, zullen we voedsel en medicijnen blijven leveren, zoals we dat eerder beloofd hebben. Onze hulp doet de dieren duidelijk goed. Laziz, de laatste tijger in Gaza was in zeer slechte conditie toen we hem vorig jaar aantroffen. Maar de afgelopen maanden is hij duidelijk aangesterkt door goed voedsel. Omdat bij observatie van de tijger geen tekenen van fysieke afwijkingen zijn waargenomen, is besloten Laziz niet onder narcose te onderzoeken. Narcose vormt tenslotte altijd een risico voor wilde dieren.

VIER VOETERS heeft uw hulp nodig om deze dieren een veilige toekomst te bieden. Ieder donatie helpt!Ons VIER VOETERS team brengt voedsel voor de 15 dieren in Khan Younis Zoo in Gaza
© VIER VOETERS

Update 9 juni - VIER VOETERS opnieuw naar Khan Younis Zoo


Opnieuw is VIER VOETERS een missie gestart om de dieren te helpen in de Khan Younis Zoo in Gaza, in de media de ergste dierentuin ter wereld genoemd. Na twee eerdere, succesvolle noodhulpmissie en diverse voedselleveringen, is VIER VOETERS nu ter plekke om medische controles en behandelingen uit te voeren.

Meer beelden van onze missie in Gaza zijn te vinden op Facebook.
                                   

VIER VOETERS voedselleveringen

Nadat de dierentuin afgelopen winter in ernstige financiële problemen raakte, heeft VIER VOETERS gezorgd voor voldoende voedsel voor de 15 dieren die in zeer slechte omstandigheden in de dierentuin leefden en vaak getraumatiseerd waren door het door oorlog verscheurde gebied.

Het doel van deze missie is om de dieren medische controles en behandelingen te geven. Daarnaast voert het team een risico inventarisatie uit, waarbij gecontroleerd wordt of de verblijven veilig zijn voor zowel de dieren als de mensen die in de omgeving leven. Daarnaast wordt bepaald welke toekomstige maatregelen we kunnen nemen om het welzijn van de dieren te verbeteren. Dr. Amir Khalil, leider van de noodhulpmissie: “Het is duidelijk dat de dieren in de Khan Younis Zoo onze hulp nodig hebben. Gedurende de missie willen we zoveel mogelijk indormatie verzamelen, zodat we een duurzame lange-termijn oplossing voor ze kunnen vinden.”

Bron: www.vier-voeters.nl

                                              


                                                                             

Geen opmerkingen:

Een reactie posten