zaterdag 6 augustus 2016

TTIP en CETA bedreigen dierenwelzijn in de EU: doe de verdragwijzer en teken a.u.b de petitie
 Dier&Recht - advocaat van de dieren

Ontdek hoe jij denkt over TTIP en CETA
Dat TTIP en CETA hete hangijzers zijn, is inmiddels wel duidelijk. Deze vrijhandelsverdragen met de VS en Canada, waarover op dit moment op Europees niveau wordt onderhandeld, zijn populair bij liberale partijen en grote bedrijven, maar natuur- en milieuorganisaties, vakbewegingen, consumentenorganisaties én boerenbonden zijn faliekant tegen.

Als burger is het wellicht lastig om je visie te bepalen; de verdragen tellen honderden pagina’s en de materie is zeer taai. Daarom heeft Dier&Recht een handige verdragswijzer opgesteld. Toegespitst op het onderwerp waar wij nu eenmaal veel van weten: dierenwelzijn. Want al gaan TTIP en CETA over vrije handel; het vee, het wild en de proefdieren zullen daar een hoge prijs voor betalen. 

Ja, ik doe de Verdragwijzer
http://www.dierenrecht.nl/petitie

Ben je van mening dat een zo laag mogelijke prijs altijd de hoogste prioriteit heeft? Denk je dat het verstandig is om eerst wetenschappelijk vast te stellen of een nieuw voedingsmiddel veilig is of vind je goed om iets veilig te noemen tot het tegendeel is bewezen?

De antwoorden op deze en acht andere vragen geven je een goede indruk van je mening over TTIP en CETA. Op basis hiervan kun je beslissen of je onze petitie tegen de vrijhandelsverdragen wilt ondertekenen. Als stichting Dier&Recht proberen wij namelijk af te dwingen dat burgers zich over TTIP en CETA mogen uitspreken. Ruim 174.000 mensen hebben de petitie waarin om een referendum wordt gevraagd, inmiddels ondertekend.

Meer weten over de behandeling van dieren in Noord-Amerika? Bekijk dan de video's.
        
Kippen zitten klem in de kooi
Kippen zitten klem in de kooi
Varkens gaan door hel
Varkens gaan door hel
Dieren dagenlang vast in een wildklem
Dieren dagenlang vast in een wildklem


Deze e-mail is verstuurd aan eevanderploeg@gmail.com.
Wilt u geen nieuwsbrief meer ontvangen?
Meld u hier af.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten