woensdag 3 augustus 2016

Zie wat er gebeurd als moonbear Murphy een bubbelbad neemt ( Beeldschone video )Bron: http://www.moonbears.nl/

Hij is een van de jongste beren die ooit door Animals Asia bevrijd zijn, zo jong zelfs, dat hij nog moet leren lopen. Hij voelt zich al aardig thuis in het Vietnamese berenopvangcentrum, maar voordat hij zijn omgeving helemaal kan verkennen, moet dit beertje eerst leren om zijn pootjes goed neer te zetten. De toegang tot het 6 tot 8 weken oude beertje is strikt beperkt door voorschriften met betrekking tot de quarantaine van het reservaat, maar foto`s en een video, die een van de verzorgers gemaakt heeft, laten zien hoe onwennig en onzeker Murphy nog op zijn jonge pootjes rond waggelt. Met zijn aangeboren nieuwsgierigheid gaat Murphy op mini-avontuur, klauterend over speeltjes en snuffelend aan alles wat nieuw voor hem is. Annemarie Weegenaar, directeur van het team Beren en Dierenartsen van Animals Asia Vietnam, zei over hem het volgende:Murphy is nog niet eens twee maanden oud, dat wil zeggen dat hij op een ongelofelijk kwetsbare leeftijd is. Hij zou nu eigenlijk door zijn moeder verzorgd moeten worden en onder haar bescherming zijn directe omgeving moeten gaan verkennen. We proberen zoveel mogelijk met jonge beertjes bezig te zijn, maar als ze zo jong zijn als Murphy, moeten ze nog met de fles gevoed worden en worden ze angstig en zenuwachtig als ze alleen gelaten worden.
Murphy kwam aan bij het Opvangcentrum van Animals Asia Vietnam, www.animalsasia.org na zijn bevrijding, die plaats vond in de afgelegen noordoostelijke provincie Son La, die grenst aan Laos en aan China. Boswachters arresteerden een smokkelaar die Murphy in een rugzak probeerde te moffelen. Het staat wel vast dat hij van plan was hem uiteindelijk te verkopen aan iemand in China`s nog steeds legale berengal-industrie. De smokkelaar bekende dat hij de moeder gedood had om het jong te kunnen meenemen. Er wordt nu een proces wegens deze misdaad tegen hem gevoerd. Jill Robinson, oprichter en Uitvoerend Bestuurslid van Animals Asia, zei:

"Wat Murphy is aangedaan is niet minder dan een misdaad en het is dan ook volkomen terecht dat de autoriteiten de zaak als zodanig behandelen. Murphy was bestemd om levenslang opgesloten te worden in een berengalboerderij en het is een ongelooflijk geluk voor hem, dat hij aan dat afgrijselijke lot is ontsnapt."

"Omdat er in Vietnam geen gebieden zijn waar geredde dieren in alle veiligheid kunnen worden losgelaten, kan hij niet in het wild worden teruggeplaatst. Maar we zullen hem de op een na beste oplossing bieden: een veilig en gelukkig leven in ons opvangcentrum, waarbij hij geactiveerd wordt door activiteitenprogramma's, grote en omheinde grasvelden en het gezelschap van andere bevrijde beren. De zorg voor Murphy zal waarschijnlijk een taak voor het leven voor ons betekenen, want het ziet ernaar uit dat we hem voor 30 jaar onder onze hoede moeten nemen... Maar dat is een taak die wij graag op ons gaan nemen. Het alternatief is immers al te verschrikkelijk!"


 

3 opmerkingen:

  1. Wat een leuk filmpje. Die beer maakt lekker zijn eigen bubbelbad !

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik volg Murphy zijn ontwikkelingen sinds hij werd binnengebracht bij Animals Asia. Een geweldige organisatie. Bedankt voor uw reactie

      Verwijderen