dinsdag 30 augustus 2016

Protest tegen dierenleed langeafstandstransport : 7000 kaarsen aangestoken op het strand in IJmuiden
IJMUIDEN Dierenbeschermingsorganisatie Compassion in World Farming (CIWF) heeft vanavond 7.000 kaarsen aangestoken op het strand in IJmuiden ter hoogte van de Kennemerboulevard. De organisatie deed dit als protest tegen het dierenleed dat veroorzaakt wordt door verre veetransporten.
 
De dierenbelangenorganisatie heeft 29 augustus uitgeroepen tot actiedag tegen verre veetransporten. "Wij zijn deze dieren niet vergeten. Sterker nog, met dit evenement en met de internationale actiedag zullen we ervoor zorgen dat de wereld deze dieren nooit zal vergeten", zegt Geert Laugs, directeur van CIWF Nederland.

Lees ook: Steeds meer dieren verwaarloosd vanwege crisis bij boeren
Het is vandaag precies twintig jaar geleden dat de grootste ramp met een veetransport ooit plaatsvond. Bijna 70.000 schapen vonden de dood bij een verwoestende brand op een transportschip dat onderweg was van Australië naar Jordanië. De kaarsen staan symbool voor alle dieren die toen - maar ook bij alle andere verre veetransporten - omgekomen zijn.

Lees ook: Campagne tegen gebruik kippenkooien
De dieren worden vaak vervoerd onder erbarmelijke omstandigheden. Ze worden geslagen, krijgen te weinig water en voer en er worden nauwelijks rustpauzes ingelast. Hierdoor vinden veel dieren de dood al voordat ze aankomen op hun bestemming.

Bron: www.ciwf.nl  en http://www.rtvnh.nl/nieuws/190866/7000-kaarsen-op-strand-ijmuiden-tegen-dierenleed

Foto's met dank aan Dennis Gouda


Geen opmerkingen:

Een reactie posten