donderdag 15 september 2016

Animal Rights is geschokt door een horrorschuur in de Vlaamse eiersector ( petitie )

leghennen


Animal Rights redt kippen uit horrorschuur

leghennen

Animal Rights is geschokt door de toestand waarin legkippen leven in de Vlaamse eiersector. We maakten beelden van gewonde, zieke en kale kippen in de kooien van een kippenschuur. De structurele uitbuiting van deze legkippen is een verschrikking. We willen jou vragen om ook kippen te redden door onze petitie voor een verbod op kooi-eieren te tekenen.

Red de legkippen
Teken nu

leghennen

Tijdens de inspectie vonden we verschillende legkippen die ontsnapt waren uit de kooien. Deze dieren liepen rond in de kippenschuur en hadden hierdoor geen toegang tot water en voedsel. Het rescue-team van Animal Rights besloot hierop om deze dieren mee te nemen. De ernstig verzwakte kippen kregen de nodige medische verzorging in een nieuwe leefomgeving. We zien het als onze burgerplicht om een dier in nood te helpen. De kippen knappen snel op. Hun veren groeien aan en zij kunnen nu eindelijk voldoen aan al hun natuurlijke behoeften zoals scharrelen.

leghennen

Op de beelden is te zien dat de kippen vrijwel kaal zijn: zij hebben amper veren op hun lichaam. Het verenpikken wordt veroorzaakt door frustratie of stress. Animal Rights constateerde tevens dat vele legkippen rondliepen met onbehandelde infecties. Niet verwonderlijk dat de slechte en vieze omstandigheden waarin de kippen leven voor veel uitval zorgen. We zagen vele dode dieren tussen de levende kippen liggen. Sommige dieren waren al in verregaande staat van ontbinding.
Erna, we willen jou vragen om ook kippen te redden door onze petitie voor een verbod op kooi-eieren te tekenen.

Nadine Lucas
Nadine Lucas
Animal Rights

PS: Deel de beelden op Facebook zodat meer mensen op de hoogte zijn van het dierenleed en de petitie kunnen tekenen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten