dinsdag 27 september 2016

Historische beslissing: Een verbod op 'Greyhound racing' in delen van Australië ( heftige video )

Nieuwsbericht:www.peta.nlGOED NIEUWS VOOR DIERENGOED NIEUWS VOOR DIEREN

met een veganistisch Offerfeest

Net als elke andere hond, zijn windhonden loyaal, liefdevol en gevoelig. Helaas zijn ze ook gewild door de race- en gokindustrie om hun snelheid, behendigheid en kracht – duizenden van hen worden daardoor uitgebuit en zwaar mishandeld, en uiteindelijk gedood, voor een afschuwelijk wrede 'sport' genaamd windhondenrennen. De levensverwachting van een windhond is ongeveer 12 tot 14 jaar. Desondanks zal maar liefst 90 procent van windhonden, die als handelswaar geboren worden in de race-industrie, niet langer dan drie tot vijf jaar leven, waarna ze worden vernietigd omdat ze "te langzaam" zijn.
Gelukkig wordt de roep om de hondenrennen te sluiten steeds luider, doordat meer zorgzame mensen erachter komen hoe slecht de race-industrie deze prachtige honden behandelt – en hen slechts beschouwt als winstgevende (of geld-verliezende) machines. Vandaag de dag zijn windhondenrennen in verschillende landen verboden en met de hulp van PETA's internationale zusterorganisaties, zijn de dagen van deze wrede 'sport' geteld.

Vorig jaar vierden veel Britten feest toen de gemeenteraad unaniem instemde met de plannen om Wimbledon Greyhound Stadium te sluiten en het gebouw te veranderen in nieuwe woningen en een arena voor een AFC Wimbledon voetbalclub. Helaas kwam de toenmalige Londense burgemeester, Boris Johnson, tussenbeide , waardoor nog steeds wrede hondenrennen op het circuit werden gehouden. Nu, na een massale campagne van dierenbeschermingsorganisaties en lokale activisten – waaronder een petitie ondertekend door zo'n 15.000 PETA UK supporters – heeft de nieuwe burgemeester van Londen, Sadiq Khan, het startsein voor de goedkeuring van de aanvraag gegeven, waardoor eindelijk een einde wordt gemaakt aan het leed van honden op dat afschuwelijke circuit.
Slechts enkele dagen later werden hondenrennen wereldwijd nogmaals hard getroffen met een historische beslissing door het parlement van Nieuw Zuid-Wales om hondenrennen in de meest bevolkte staat van Australië te beëindigen. Vanaf begin juli kan iedereen die daar windhondenrennen uitvoert, in de gevangenis belanden. Het recente nieuws dat de Australisch Hoofdstedelijk Territorium eveneens van plan is om windhondenrennen te verbieden, maakt duidelijk dat er steeds meer steun is om deze wrede 'sport' over heel Australië uit te roeien, dankzij de hulp van PETA Australië en anderen.


supporter

Geen opmerkingen:

Een reactie posten