woensdag 21 september 2016

Zeg nee tegen de komst van plofkippen vleesfabriek uit de Oekraïne in Veenendaal ( petite )


Petitie tegen MHP in Veenendaal


Geen plofkippenvleesfabriek uit Kiev in Veenendaal


We zeiden NEE is NEE op 6 april! Toch komt er een Oekraïense plofkippenvleesfabriek die ook ganzenlever produceert in Veenendaal. Dit is van het bedrijf Myronivsky Hliboproduct (MHP). Firma Jan Zandbergen gaat hiermee samen werken
Inwoners van Veenendaal en bezorgde burger

Wij

constateren

  • Dat er ondanks onze NEE-stem toch een plofkippenvleesfabriek komt in Veenendaal.
  • Plofkip is niet meer van nu en vaak negatief in het nieuws geweest, maar toch wordt er door Nederlandse banken in geïnvesteerd. Dit maakt dat er toch een fabriek komt. Geld gaat weer voor dierenwelzijn.
  • Ook maken pluimveebedrijven zich grote zorgen vanwege oneerlijke concurrentie.
  • Burgers hebben geen inspraak in dit plan tot dusver en daarom willen we onze stem laten horen
en verzoeken

De gemeente Veenendaal en/of de Tweede Kamer deze keus te herzien en de burgers inspraak te geven in dit besluit


Een groep bezorgde Veenendalers is een petitie gestart tegen de komst van de Oekraïense kipfabrikant Myronivsky Hliboproduct (MHP) naar Veenendaal.

Dat maakte de SP in Veenendaal zaterdag 17 september bekend. „MHP is vooral bekend uit de NEE-campagne rond het referendum over het asociatieverdrag tussen de EU en Oekraïne als voorbeeld van een praktijk die wij liever niet zien in Nederland”, aldus de SP.

Van de zomer heeft de SP in de Provinciale Staten voor een motie gestemd tegen de komst van het bedrijf. Dit heeft tot dusver nog niet mogen baten. De opstellers van de petitie zijn bezorgd over het dierenwelzijn, en over oneerlijke concurrentie met andere pluimveebedrijven. Ook voelen ze zich genegeerd, omdat het bedrijf toch naar Veenendaal komt - ondanks een duidelijk ‘tegen’ bij het referendum. Zij willen inspraak in het proces.

Bekijk hier de petitie https://geenplofkipinveenendaal.petities.nl/  Petitie


Tekst:Tom Schotman
Beeld:Marel Stork Poultry Processing

Geen opmerkingen:

Een reactie posten