zondag 4 september 2016

"Stop de Knuppels" geslachtsdelen zeehonden Namibië verkocht als sex-stimulerend middel ( video )Namibische overheid van plan zeehondenjacht te vergroten

Nieuwsbericht: www.bontvoordieren.nl 
De overheid van Namibië heeft kenbaar gemaakt de quota van de zeehondenslachting volgend jaar nog groter te willen maken. Elk jaar geeft de Namibische overheid toestemming om 80.000 jonge Kaapse pelsrobben te doden voor hun vacht. Daarnaast worden er jaarlijks zo’n 6.000 mannetjeszeehonden gedood aan de Namibische kust voor de Aziatische markt waar hun geslachtsdelen worden gekocht als sex-stimulerend middel. Tijdens de brute zeehondenslachting, die elk jaar vanaf juli gedurende 4 maanden plaatsvindt, worden tienduizenden angstige zeehondenpups weggedreven bij hun moeders en op brute wijze doodgeknuppeld, enkel en alleen voor hun vacht.
 
 
De Namibische autoriteiten staan niet toe dat de zeehondenslachting wordt waargenomen door onafhankelijke dierenwelzijnsexperts, waardoor het grotendeels voor het publiek verborgen blijft. In 2009 zijn twee onderzoekers namens Bont voor Dieren naar Namibië afgereisd om beelden te maken van de slachting en de gruwelijkheden aan de wereld kenbaar te maken. De beelden zijn te bekijken op onze actie-website Stop de Knuppels!
 
 
De Namibische overheid beweert dat de zeehondenslachting werkgelegenheid creëert en bescherming biedt voor de lokale visserij. Er bestaat echter geen enkel wetenschappelijk bewijs dat de Kaapse pelsrobben een bedreiging vormen voor de plaatselijke visstand. Integendeel, het verbod op de commerciële zeehondenjacht in Zuid-Afrika in 1999 bleek juist positieve gevolgen voor de visstand te hebben. Ook toont een rapport van Bont voor Dieren aan dat de zeehondenslachting de lokale werkgelegenheid in Namibië niet bevordert maar juist belemmert: het in leven houden van de zeehonden zou meer toerisme en dus werkgelegenheid aantrekken. Ondanks de zwakke argumenten voor de slachting en de enorme internationale kritiek is de Namibische regering nu wederom van plan de slachting verder uit te breiden.
 
De zeehondenjacht in Namibië staat bekend om de brute wijze waarop de zeehonden worden omgebracht. De hoge mate van geweld tijdens de jacht wordt ook wel in verband gebracht met het problematische, sociale milieu waaruit de zeehondenjagers afkomstig zijn. De jagers komen grotendeels uit de armste bevolkingslaag van Namibië die wordt gekenmerkt door veel alcohol- en drugsmisbruik en huiselijk geweld.
 
Bont voor Dieren voert al tientallen jaren campagne tegen de wereldwijde zeehondenjacht. En met succes: al 35 landen hebben een importverbod op zeehondenproducten.
Meer weten over de jacht in Namibië of wil je onze acties steunen? Ga naar Stop de Knuppels!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten