woensdag 28 september 2016

De 'bierberen' Tomi en Gjina en 'kettingbeer' Pashuk overgebracht naar Berenwoud Prishtina in KosovoHAPPY END VOOR DE DRIE ZIELIGSTE BEREN UIT EUROPA

VIER VOETERS geeft mishandelde beren uit Albanië een nieuw thuis  www.vier-voeters.nl


Amsterdam, 28 september 2016 – Voor drie van de zieligste beren van Europa is de lijdensweg eindelijk voorbij. De ‘bierberen’ Tomi en Gjina, en de ‘kettingbeer’ Pashuk werden in Albanië in kleine kooien gehouden naast restaurants, ter vermaak van toeristen. Maar afgelopen maandag zijn ze door de internationale dierenwelzijnsorganisatie VIER VOETERS, in samenwerking met het Albanese Ministerie van Milieu, gered en overgebracht naar BERENWOUD Prishtina in Kosovo. Gisteren zijn de drie beren hier hun nieuwe leven begonnen.

Voordat de dieren gered werden, leefde Tomi in een vieze, betonnen kooi naast de toiletten van een restaurant in het dorp Ulza. Hij leefde op brood en bier. Hij vertoonde ernstige gedragsstoornissen en had wonden op zijn lijf. Ook met Pashuk ging het erg slecht. Hij leefde in een donkere kooi naast een restaurant in Levan, in het zuidwesten van Albanië. De ijzeren ketting om zijn nek was veel te klein en was volledig in zijn huid gegroeid, wat resulteerde in een diepe wond. Berin Gjina leefde een miserabel bestaan naast een restaurant in een kale kooi van zes vierkante meter. Om haar te ‘kalmeren’, voerde haar eigenaar haar 20 flesjes bier per dag.

Eindelijk bevrijd !!  .....Geen opmerkingen:

Een reactie posten