woensdag 14 september 2016

Cursus Dierenwelzijn voor politie op Bonaire St. Eustatius en SabaCursus Dierenwelzijn politie BES eilanden
Berghem; Als onderdeel van hun opleiding tot politie agent en kustwacht medewerker werd de Stichting Dierenhulp uit Berghem gevraagd een cursus te geven in Dierenwelzijn voor de drie BES eilanden (Bonaire, St. Eustatius en Saba) De toekomstige wetshandhavers zullen in hun functie zeker te maken krijgen met deze dieren aangelegenheden.


Het tactisch team van de politie Noord Holland vroeg Stichting Dierenhulp hiervoor mede omdat deze organisatie de initiatiefnemer is van wet en regelgeving op de eilanden binnen ons koninkrijk.
Op deze eilanden staat dierenwelzijn nog op een laag pitje. Er bestaan wel enkele wetten echter sterk veroudert en niet toereikend om dieren die bescherming te geven waarop ze recht hebben.
Te vaak komen er berichten in de media over smokkel van bedreigde diersoorten of handel in dierlijke producten. Schildpadden, leguanen, Ara’s enkel diersoorten waarin georganiseerde bendes nog altijd veel geld zien. Maar ook de huisdieren horen er binnen een samenleving bij.


De 16 inmiddels beëdigde wetshandhavers hebben met goed gevolg de cursus volbracht, waardoor de dieren op de BES eilanden er opnieuw handhavers bij hebben gekregen die op dienen te komen voor hun belangen. Meer informatie over het vrijwilligerswerk van Stichting Dierenhulp via www.dierenhulp.nl

Bron:www.dierenhulp.nl

2 opmerkingen:

  1. Heel goed gedaan dit, hulp voor onschuldige en weerloze dieren!!! Chapeau.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ben het helemaal met je eens Elly. Mark Vos oprichter van Dierenhulp doet geweldig werk op deze eilanden. Hij krijgt geen cent van de Nederlandse DB terwijl die bulken in het geld.

    BeantwoordenVerwijderen