woensdag 18 januari 2017

ACTAsia : Fur Free Fashion Show China een groot succes ook zijn 828 dierenartsen bijgeschoold ( video's )Bekijk deze boodschap in uw browser


Het beste van 2016!
 


In 2016 is ACTAsia gegroeid. Met meer vrijwilligers en samenwerkende organisaties hebben we een groter publiek bereikt en meer steun voor onze doelstelling gekregen: een betere wereld voor mens, dier en milieu. 
Met ons, groeit de compassie. 

Humane Educatie


ACTAsia’s Caring for Life Education (CLE) heeft nu 53.588 leerlingen bereikt op meer dan 100 scholen, en 1,147 onderwijzers getraind in humane educatie. Deze onderwijzers zullen gedurende hun carriere nog duizenden andere kinderen bereiken.

Uit de voortdurende evaluatie door een onafhankelijk instituut, blijkt dat het CLE programma leidt tot meer compassie voor anderen en minder agressief gedrag bij de kinderen. 

Zes nieuwe scholen onderwijzen ons CLE programma in Shanghai en Hangzhou. Op deze scholen zitten vooral kinderen van migranten uit Chinese plattelandsgebieden.

 • Tekstschrijvers en ontwerpers hebben op vrijwillige basis een video gemaakt om uit te leggen hoe educatie de beste manier is om dierenleed tegen te gaan. 
 • In de zomermaanden hebben we weer Chinese plattelandsschooltjes bezocht om les te geven aan 'achtergebleven kinderen'. Dit zijn kinderen die opgroeien zonder hun ouders die naar de steden zijn vertrokken voor werk. 
 • ACTAsia heeft twee handboeken ontwikkeld voor onderwijsinstellingen en leraren. 

Professionele Educatie


In 2016 hebben we met Vets for Compassion dierenartsentraining gegeven met als aandachtspunt het welzijn van konijnen. Deze dieren worden meer en meer als huisdier gehouden terwijl er veel onwetendheid is over hun behoeften. Ook zijn er twee nieuwe trainers toegevoegd aan het team van Chinese dierenartsen die nu anderen kunnen opleiden.

 • Een vernieuwd handboek voor dierenartsen is ontwikkeld en verspreid onder de Chinese trainers. Evenals twee video's over de omgang met honden en katten tijdens operaties.
 • Sinds 2009 hebben we 828 dierenartsen over heel China bijgeschoold. 
 • Deze aantallen vertalen zich in duizenden dieren die betere veterinaire zorg krijgen, meer samenwerking tussen dierenartspraktijken en dierenbeschermingsorganisaties en betere voorlichting aan eigenaren van huisdieren. 

Consumenten Educatie


 • De derde Fur Free Fashion Show was een groter succes dan ooit tevoren! Publiciteit voor het evenement bereikte miljoenen consumenten, tien internationale en zeven Aziatische ontwerpers namen deel, en er was meer aandacht omdat de show in Shanghai werd gehouden - de modehoofdstad van China- vlak voor de voorjaars-modeweek. 350 gasten waren verrast door het volledig veganistische menu, wat zeer uitzonderlijk is in China.
 • Negen modehuizen hebben zich dit jaar bontvrij verklaard in China, Australie en de Verenigde Staten. 
 • Ook hebben diverse bedrijven zich aangesloten bij het initiatief 'Bontvrij Bedrijf'. Daarin verklaren bijvoorbeeld dierenartsen en fotografen dat er in hun bedrijf geen bont gedragen mag worden.
 • Onze campagne tegen bont is in 2016 doorgegaan met hulp van Focus Media. Zij vertoonden onze 15 seconden videoboodschap op honderdduizend LED schermen in honderd Chinese steden. Daarmee werden een geschatte 300 miljoen mensen bereikt, en zij deden dit pro bono!

In samenwerking met een coalitie van Aziatische organisaties, hebben we Fur Free Asia gelanceerd, waarmee we consumenten aanmoedigen om er een bontvrije levensstijl op na te houden. Sociale media, cartoons en internationaal gecoordineerde activiteiten worden ingezet om de jongere generatie van consumenten te betrekken.

De laatste bontboerderij in Japan is gesloten, waarmee Japan nu officieel het eerste bontvrije land in Azie is!

Organisatie

 • In 2016 hebben we een nieuw kantoor opgezet in Zhongshan, Guangdong en ACTAsia geregistreerd als goed doel in Australie.
 • ACTAsia heeft de Ceva Animal Welfare Award voor Charity Team van het Jaar gewonnen en in China de Dalang Prijs voor uitmuntende Community Education Service voor de Maatschappij.
 • ACTAsia's oprichter Pei F. Su gaf inspirerende presentaties op de conferentie voor Dierenrechten in Californie en op de universiteit van Oxford, waarvoor ze veel bijval kreeg. 
 • Samen met afgevaardigden uit de wereld van de dierenbescherming, onderwijs en wetenschap, is het tien-jarig bestaan van ACTAsia gevierd in het Britse Lagerhuis met parlementslid Helen Hayes MP als gastvrouw.     Hartelijk dank voor uw trouwe steun die dit allemaal mogelijk maakt!
Nel van Amerongen
Bestuurslid en vrijwilliger ACTAsia
Doneer nu
Share
Forward to Friend
Tweet

Geen opmerkingen:

Een reactie posten