Translate

zondag 11 september 2022

'Bears in Mind' opvang voor beren in nood van Ouwehands Dierenpark Rhenen organiseert 18 september een 'Beregoeie Run' voor kids en volwassenen om meer beren in gevangenschap te redden

https://www.bearsinmind.org/berenbos/onze-beren/#hd-ljalja

Op zondag 18 september 2022 vindt de eerste editie van de ‘Beregoeie Run’ plaats in Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Met de run wordt geld ingezameld voor Bears in Mind. Dé stichting die zich al meer dan dertig jaar inzet voor beren in nood. Elke beer die Bears in Mind redt, heeft zijn of haar eigen verhaal. Dierenpark Rhenen

Net als beer Kiriusha. In april 2022 werd de 24-jarige beer uit Oekraïne gered, omdat haar eigenaar niet meer voor haar kon zorgen vanwege de oorlog. Ooit was ze onderdeel van een circus waarna ze terecht kwam ineen kleine kooi naast een resort om daar haar dagen weg te slijten. Zij mag spoedig uit quarantaine en het voorbeeld volgen van Malysh en Ljalja; zij werden in november 2021 gered en nu voor het eerst in echte berenholen en plonzen in de vijver in het Berenbos, iets wat zij in hun leven nog nooit eerder hebben kunnen doen!

Malysh en Ljalja

Met jouw deelname aan de Beregoeie Run kun je een verschil maken voor beren als Kiriusha. Maar ook voor jou wordt het een unieke ervaring. De Beregoeie Run is namelijk de eerste Wildlife Run die dwars door Ouwehands Dierenpark loopt.

Lekker badderen in het warme weer !

Ook ren je als deelnemer langs Het Berenbos, waar tien beren leven die door Bears in Mind zijn opgevangen. 750 volwassenen en kinderen zullen meedoen aan de Beregoeie Run, in teamverband, of individueel. Zij kiezen uit drie afstanden, 5, 10 of 15 kilometer. De routes zijn uitgestippeld over de paden van Ouwehands Dierenpark en door de mooie groene omgeving van Rhenen en de Grebbeberg. Er is daarnaast ook een Beregoeie Kidsrun van 1 kilometer voor kinderen tot en met 12 jaar. Inschrijfkosten bedragen € 28,50 voor volwassen en € 10,00 voor deelname aan de Kidsrun.  

AANMELDEN GRAAG !!

https://www.beregoeierun.nl/uitdagingen/actie-starten

Waarom meedoen?

  • Met jouw hulp kan Bears in Mind nog meer beren uit gevangenschap redden, Het Berenbos onderhouden en het leefgebied van beren wereldwijd beschermen.
  • Jij krijgt hiervoor een gezellig dagje uit met een uniek hardloopevenement in een dierentuin.
  • Toegang tot Ouwehands Dierenpark ter waarde van € 27,00 is inbegrepen. Er is genoeg tijd om alle mooie en bijzondere dieren in het park te bekijken. 
  • Het hele gezin kan meedoen. Kinderen krijgen met de Beregoeie Kidsrun een dag om nooit te vergeten, waarbij ze meer leren over het leven van beren.
  • Je mag vier supporters een kaartje met korting geven om jou naar de finish te schreeuwen! 
  • Je kan leuke awards winnen: laat je uitdagen en ren de beste tijd, kies de beste outfit of verzamel zoveel mogelijk sponsors.
  • Bereveel trek gekregen? Een kortingsvoucher voor een maaltijd in het Jungle Restaurant is inbegrepen.
  • Ook krijg je een hapje en een drankje tijdens de Beregoeie Run.
  • Alle deelnemers ontvangen aan het eind van de dag een speciaal aandenken!

Meedoen

Sta jij te springen om mee te doen met de Beregoeie Run op 18 september in Ouwehands Dierenpark? Dat kan! Alleen of in een team met je beregezellige vrienden, familie, collega’s of klasgenoten. Schrijf je hier in voor de afstand van 5, 10 of 15 kilometer. Voor kinderen tot en met 12 jaar is er de Beregoeie Kidsrun, maar zij mogen onder begeleiding ook meedoen met de langere routes. Het inschrijfgeld bedraagt €28,50 euro voor volwassen en €10,00 euro voor kinderen. Het aantal deelnemers is beperkt, dus wees er snel bij! Inschrijven is mogelijk tot en met 17 september.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten