Translate

maandag 12 september 2022

Universiteit voor opleiding dierenartsen in Pakistan biedt gratis behandelingen aan gewonde dieren door de verwoestende overstromingen


Een dierenartsenschool in Pakistan biedt gratis behandeling aan voor dieren die gewond zijn geraakt bij de recente verwoestende overstromingen. Het geïmproviseerde dierenziekenhuis werd zaterdag opgezet.

"Natuurlijk hebben de regens en overstromingen dieren getroffen. Om ze te behandelen, heeft onze vice-directeur ons opdracht gegeven om ze gratis medische behandeling te bieden," zei Ahmed Nawaz Tunio, professor aan de Sindh Agriculture University Tandojam. De provincie Sindh werd het hardst getroffen en kreeg 466% meer regen dan het 30-jarig gemiddelde.


"Dus we bieden ze alles, van chirurgie, medicijnen tot echo's. De meeste dieren die hier komen, lijden aan longontsteking, huidziekten en voetproblemen die zijn opgetreden als gevolg van het lopen in overstromingswater, "voegde Tunio eraan toe.

Meer dan 700.000 landbouwhuisdieren zijn gestorven sinds de overstromingen in juni begonnen, volgens het Bureau voor de Coördinatie van Humanitaire Zaken van de Verenigde Naties.



"Ik bracht een geit naar de (Sindh) Agriculture University Tandojam, waar dit kamp was opgezet. De geit raakte gewond aan zijn voet, dus daarom heb ik hem hierheen gebracht voor behandeling", zei een man die de veterinaire studenten bezocht.

Bron: Animals Reader



Geen opmerkingen:

Een reactie posten