Translate

zondag 18 september 2022

PERSBERICHT: Aangifte tegen verloting van een pony als prijs uitgereikt op paardenmarkt in Denekamp dit is in strijd met de Wet Dieren

 

PERSBERICHT: Aangifte tegen verloting pony op Denekamper paardenmarkt
 
Foto: House of Animals

Amsterdam, 19 september 2022 – House of Animals heeft aangifte gedaan tegen de Denekamper paarden- en ponymarkt. Uit onderzoek van de dierenwelzijnsorganisatie is gebleken dat een pony als prijs is uitgereikt. Dit is in strijd met de Wet dieren.

 


Op de paarden- en ponymarkt, die op 10 september in Denekamp werd gehouden, was speciaal voor de kinderen een ponybaan aangelegd. Ieder kind dat een ritje maakte, deed automatisch mee aan de loterij. De pony werd uitgereikt aan een jong meisje.  

 
Karen Soeters, oprichter van House of Animals: “Het houden van een pony vergt veel zorg, tijd, ruimte en geld. Ik vind het onverantwoordelijk van de organisatie en het is bovendien bij wet verboden.”
 
Wet dieren
Het uitreiken van een dier als prijs bij een verloting is volgens artikel 2.13. van de Wet dieren verboden. House of Animals heeft aangifte gedaan tegen de organisatoren van het evenement.
 
Kamervragen
Tweede Kamerlid van de Partij voor de Dieren Frank Wassenberg heeft aangekondigd Kamervragen over de verloting van de pony te stellen.
 





Geen opmerkingen:

Een reactie posten