Translate

vrijdag 9 september 2022

Catastrofale overstromingen in Pakistan – International Fund For Animal Welfare ( IFAW ) stuurt noodhulp voor mens en dier ( meer dan 3000 mensen omgekomen en 700.000 boerderijdieren)


 Pakistan heeft momenteel te maken met de ergste overstromingen in haar geschiedenis. Hoogwater heeft ongeveer een derde van het land onder water gezet in wat een "klimaatramp" wordt genoemd. 



meest hevige overstromingen in de geschiedenis van Pakistan

Lokale media melden tot nu toe meer dan 3.000 menselijke slachtoffers, terwijl honderden dorpen nog steeds niet toegankelijk zijn voor de autoriteiten. De ongekende regenval heeft nu meer dan twee miljoen hectare landbouwgrond overstroomd, waarbij meer dan 700.000 boerderijdieren omkwamen

Voor een land dat gewoonlijk drie of vier regenperiodes per jaar kent, zijn de acht regenperiodes van de moesson in Pakistan dit jaar zeer ongebruikelijk. Smeltende gletsjers en uitbrekende gletsjermeren, veroorzaakt door extreme hitte en de effecten van La Niña, verklaren ook de grote overstromingen en modderstromen in meerdere districten.


IFAW biedt noodhulp in Pakistan

In reactie hierop heeft IFAW (International Fund for Animal Welfare) met spoed een noodsubsidie toegekend aan onze lokale partner, Education, Awareness and Community Health (EACH). De gift ondersteunt de aankoop en verdeling van voedsel voor 1.000 runderen en andere boerderijdieren van meer dan 200 gezinnen in het district Chiniot in de provincie Punjab. Vandaag zullen de EACH-hulpverleners toegang krijgen tot verschillende dorpen die voorheen door de autoriteiten als onveilig werden beschouwd. Ze kunnen beginnen met de evaluatie van de behoeften van de dieren.

In 2013 werkte IFAW samen met de lokale humanitaire groep Ravi Foundation om hulp te bieden aan dieren en lokale boeren. © IFAW-RAVI/A. Masih

Dit zijn enkele andere manieren waarop IFAW tegemoet komt aan de nood in Pakistan: 

  • Lokale IFAW-partners benaderen instanties voor wildbescherming om de behoeften van wilde dieren in kaart te brengen.  
  • IFAW faciliteert humanitaire verzoeken voor ontheemde gezinnen via internationale partners. 
  • IFAW deelt haar kennis en ervaring op het gebied van rampenrespons en herstel voor de tijdelijke opvang van huisdieren. Ook geven we advies over manieren waarop lokale opvangmedewerkers veilig naar hun accommodaties kunnen terugkeren. 


Dit werk is mogelijk dankzij IFAW supporters. Geef vandaag nog om deze noodhulp te steunen en dieren over de hele wereld te beschermen.

Houd onze site in de gaten voor verdere updates.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten