Translate

zaterdag 17 september 2022

Elk jaar worden wereldwijd meer dan 80 miljard landbouwdieren gefokt op de wrede vee-industrie: Brazilië, China, VS, en Nederland zijn de grootste vervuilers


www.worldamimalprotection.nl

Een nieuw onderzoeksrapport in opdracht van World Animal Protection, getiteld Climate Change and Cruelty, heeft de ware impact van de bio-industrie op onze planeet onthuld, waarbij wordt vastgesteld dat de voortdurende uitbreiding van de bio-industrie het bereiken van de doelstellingen van het Klimaatakkoord van Parijs en een klimaatveilige toekomst buiten bereik zal brengen.


Elk jaar worden wereldwijd meer dan 80 miljard landbouwdieren gefokt de meeste op wrede de bio-industrie. Dit onderzoek analyseerde de koolstofvoetafdruk van kippen en varkens in de bio-industrie in vier van 's werelds grootste hotspots voor bio-industrie, BraziliëChinaNederland en de Verenigde Staten. De gegevens bepaalden dat de uitstoot van het produceren van de huidige aantallen kippen gelijk is aan het houden van 29 miljoen auto's op de weg gedurende een jaar en dat de uitstoot van het produceren van varkens gelijk is aan 74 miljoen auto's.


De varkens- en kippenindustrie worden vaak over het hoofd gezien als bijdragers aan klimaatverandering, met een aanzienlijke focus op methaanemissies van het fokken van koeien. Deze bevindingen bieden nieuw inzicht in de ware voetafdruk van de bio-industrie. Het telen, verwerken en transporteren van de gewassen die worden gebruikt voor voer in de bio-industrie is goed voor ongeveer 40% tot 60% van de totale uitstoot voor respectievelijk kippen en varkens.

De studie is de eerste in zijn soort om te meten hoe het collectief eten van minder in de fabriek gekweekte kip en varkensvlees kan helpen ons klimaat te beschermen. In de VS zou een vermindering van 50% van de consumptie van kip en varkensvlees tegen 2040 resulteren in het equivalent van acht miljoen auto's van de weg halen voor een jaar.

"Dringende actie van de Amerikaanse overheid en bedrijven om de klimaatverandering aan te pakken is absoluut noodzakelijk, en deze nieuwe bevindingen werpen licht op een sector die maar al te vaak wordt genegeerd in klimaatactieplannen; de bio-industrie van varkens en kippen," zei Annette Manusevich, Farming Campaign Manager bij World Animal Protection U.S., in een verklaring. "De resultaten zijn duidelijk, het eten van minder kip en varkensvlees uit de bio-industrie heeft een aanzienlijk voordeel, niet alleen voor het beschermen van dieren tegen wreedheid, maar ook voor het beschermen van de toekomst van onze planeet."

World Animal Protection is een van degenen die de Amerikaanse regering oproepen om te stoppen met het goedkeuren van nieuwe bio-industriebedrijven door een moratorium op te leggen voor een periode van 10 jaar om de schade die ze toebrengen te beteugelen.

Zoals eerder gemeld door WAN, zou een wetsvoorstel dat momenteel in het Congres wordt overwogen, de Farm Systems Reform Act (FSRA), vereisen dat de grootste bio-industrie tegen 2040 wordt afgebouwd.

Individuen kunnen actie ondernemen voor dieren, het klimaat en hun gezondheid door hun vleesconsumptie te verminderen, aldus World Animal Protection, dat tot doel heeft de manier waarop de wereld werkt te veranderen om een einde te maken aan dierenmishandeling en lijden voor zowel wilde als landbouwhuisdieren.

Je kunt alle dieren en onze planeet helpen door te kiezen voor compassie op je bord en in je glas. #GoVeg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten