Translate

woensdag 21 september 2022

Pakistan gaat dierenwelzijn cursussen geven aan schoolkinderen: o.a. leren om geen stenen te gooien naar dieren en waarom steriliseren

 

Pakistan ontwikkelt dierenwelzijnscursus voor kinderen

Zwerfhonden, foto door Evan Clark op Unsplash

Pakistan zal een speciale cursus over dierenwelzijn voor kinderen ontwikkelen, zei Salman Sufi, hoofd van de strategische hervormingen van de premier, zaterdag op Twitter.

"Er wordt een speciale cursus voorbereid over dierenwelzijn die zal worden geïntroduceerd in scholen in de ICT-regio (Islamabad Capital Territory). Kinderen zullen kennis maken met mededogen en een humane benadering van dieren, zodat ze betere burgers kunnen zijn," zei hij in een tweet.

Soefi vertelde de Pakistaanse krant Dawn dat de cursus eind oktober zou worden geïntroduceerd in privé- en overheidsscholen.


https://www.spcai.org/our-work/shelter-support-fund/shelter-list/lucky-animal-protection-shelter   Lucky Animal Protection Shelter ( Laps) 

Hij zei dat dierenrechtenactivisten naar scholen zullen gaan en kinderen zullen leren over het houden van huisdieren en dat "huisdieren niet alleen voor de lol kunnen worden gehouden en hen laten beseffen dat dieren een verantwoordelijkheid zijn", zei Soefi.

Lucky Animal Protection Shelter


Studenten leren ook over zwerfdieren - honden, katten, ezels en paarden - en dat ze geen stenen naar hen kunnen gooien of misbruiken. Het belang van het castreren van zwerfdieren zal ook deel uitmaken van de nieuwe cursus dierenwelzijn.

Soefi vertelde Dawn: "zelfs de islam leert ons om elk levend wezen te respecteren en benadrukt hoe dieren moeten worden beschermd." Hij gaf toe dat Pakistan een vreselijke plek voor dieren was geworden.

"Onze generatie heeft de dieren in de steek gelaten, dus we moeten ervoor zorgen dat onze kinderen beter zijn dan wij," zei Suf.


Pakistan heeft meer dan 3 miljoen zwerfhonden en de regering heeft in het verleden massamoorden op dieren bevolen om de bevolking onder controle te houden.

Dierenwelzijnsorganisaties zoals Todd's Welfare Society en Lucky Animal Protection Shelter (LAPS) hebben geprobeerd het bewustzijn te vergroten over de situatie van zwerfdieren en het belang van dierenwelzijnswetten in Pakistan.

"Het is moeilijk om mensen te laten begrijpen dat ze dieren niet mogen schaden, of het nu ezels, honden of katten zijn. Mensen begrijpen gewoon niet dat dit een trieste zaak is," zei Zeba Masood, die LAPS oprichtte.

Animal Reader


Geen opmerkingen:

Een reactie posten