Translate

donderdag 1 september 2022

Meer dan 1.4 miljoen burgers van de EU hebben een petitie ondertekend om een einde aan dierproeven te eisen een actie opgezet door 100 dierenrechtenrganisaties



Een mijlpaal voor dieren die lijden in Europese laboratoria: meer dan 1 miljoen EU-burgers hebben een petitie ondertekend om dierproefvrije cosmetica te beschermen en een einde aan dierproeven te eisen, waarmee zij gehoor geven aan oproepen tot actie van Europese PETA-entiteiten en meer dan 100 andere dierenrechtenorganisaties.



Dit cruciale Europese burgerinitiatief (EBI) roept regelgevende instanties op te stoppen met het ondermijnen van het EU-verbod op dierproeven voor cosmetica-ingrediĆ«nten en dringt aan op een alomvattend plan om een einde te maken aan alle dierproeven in de hele Europese Unie. Het bereiken van 1 miljoen geverifieerde handtekeningen onder het EBI zal de Europese Commissie dwingen te reageren – maar zelfs dan is ons werk nog niet gedaan. We moeten handtekeningen blijven verzamelen om de wetgevers te laten zien dat EU-burgers willen dat er middelen worden verlegd naar onderzoeksmethoden die relevant zijn voor de mens en niet worden verspild aan wrede proeven waarbij dieren worden vergiftigd, verbrand en op andere manieren gekweld voordat ze worden gedood.



Om het EBI nog meer onder de aandacht te brengen voordat de tijd om was, hebben PETA-entiteiten een nieuwe video uitgebracht met gekostumeerde ‘dieren’ die dansen op ‘Don't Kill the Animals’ van Nina Hagen en Lene Lovich ter ere van de 35e verjaardag van het lied. Andere populaire recente video’s van PETA-entiteiten tonen Ierse, Italiaanse, Franse en Nederlandse beroemdheden – waaronder acteur Emmett J Scanlan, tv-persoonlijkheid Daniela Martani, rapper Stomy Bugsy, activiste Rossana Kluivert en influencer Klaasje Meijer – die terugdeinzen van afschuw bij het zien van beelden van dierproeven in Europa en hun vele fans inspireren om ook het EBI te ondertekenen.



Terwijl we wachten op de reactie van de Europese Commissie op het EBI dat door 1 miljoen mensen wordt gesteund, vieren we op dit moment een duidelijke overwinning voor dieren in laboratoria. Na maanden van protestacties op luchthavens en een stortvloed van telefoontjes en e-mails is EGYPTAIR gestopt met het vervoeren van apen van hun thuis in Afrika en Aziƫ naar laboratoria aan de andere kant van de wereld! De luchtvaartmaatschappij heeft sinds maart alleen al 5000 apen naar de Verenigde Staten gevlogen, dus haar besluit om te stoppen met het vervoer van primaten is een stap in de goede richting om onze mede-primaten uit de handen van experimentatoren te houden.

Bedankt voor uw inzet om apen, honden, muizen en andere dieren te beschermen tegen wrede en invasieve experimenten.

Met vriendelijke groet,

Mimi Bekhechi
Campagne-adviseur

Geen opmerkingen:

Een reactie posten