Translate

zondag 25 september 2022

Vandaag is Wereld Gorilla Dag opgericht door Dian Fossey Fund voor haar baanbrekende berggorilla-onderzoek: Helaas vermoord in 1985 in Rwanda

 

Vandaag is het Wereld Gorilla Dag. opgericht in 1967 om de 50st verjaardag van het werk van het Dian Fossey Gorilla Fund markeert de speciale gebeurtenis de dag dat ze haar twee tenten opzette en baanbrekend berggorilla-onderzoek begon in de bossen van Rwanda.

Dian Fossey in een tent in Rwanda  World-renowned primatologist Dian Fossey is found murdered in Rwanda - HISTORY

Nu, op de Fossey Fonds's 55Þ verjaardag komen berggorilla's terug van de rand van uitsterven. Helaas wordt de biodiversiteit van de planeet bedreigd als nooit tevoren. De klimaatverandering versnelt, het verlies aan bossen neemt toe en we zijn getuige van de zesde grote massa-extinctie van soorten.

Sinds de eerste Wereld Gorilla dag heeft het Fossey Fund de inspanningen om gorilla's en hun bos habitats te beschermen en te behouden aanzienlijk opgevoerd en het levensonderhoud van mensen in omliggende gemeenschappen te ondersteunen. Het is ook 's werelds oudste en grootste continu werkende project gericht op gorilla's en heeft een van de grootste wetenschappelijke databases over alle soorten.

Tegenwoordig beschermt het Fossey Fund bijna 600.000 hectare van enkele van de meest biodiverse bossen op aarde, die naar schatting een kwart miljard ton koolstof bevatten en van cruciaal belang zijn in de strijd tegen klimaatverandering.

Het Fossey Fund kondigt met trots de volgende groei van zijn programma's, faciliteiten en impact aan sinds het laatste mijlpaaljubileum van de organisatie:

Fossey Fund vijftigjarige hoogtepunten:

  • Assisteren bij de directe bescherming en de voortdurende toename van de berggorillapopulatie en een verbetering van de staat van instandhouding van ernstig bedreigd naar bedreigd in 2018. Berggorilla's zijn de enige aap waarvan de aantallen niet afnemen.

  • Verdubbeling van het aantal medewerkers in Afrika, tot bijna 300, van wie tweederde trackers en onderzoekers zijn die gorilla's en de omliggende biodiversiteit 365 dagen per jaar beschermen en bestuderen.

  • Uitbreiding van het beschermingsgebied voor Grauer's gorilla's in de Democratische Republiek Congo met 250%, tot bijna 2.400 vierkante kilometer.

  • Het openen van de 12 hectare grote Ellen DeGeneres Campus, het eerste speciaal gebouwde en permanente huis van het Fossey Fund in Rwanda, ontworpen om wetenschappelijk onderzoek te versnellen, de volgende generatie natuurbeschermers op te leiden en natuurbehoud ter plaatse uit te voeren.

  • Het aanpakken van ongelijkheid in academisch onderzoek door het Afrikaanse leiderschap van wetenschappelijke studies en publicaties aanzienlijk te vergroten en het aantal Afrikaanse onderzoekers in dienst te verdrievoudigen.

  • Investeren in gemeenschappen in Rwanda en DR Congo door middel van onderwijs, voedsel- en waterzekerheid en levensonderhoudsprojecten die meer dan 30.000 mensen treffen.

"De snelle groei van onze programma's weerspiegelt de realiteit dat de behoefte aan natuurbehoud nog nooit zo groot is geweest, de tijd is nu," zei Dr. Tara Stoinski, CEO en hoofdwetenschapper van het Dian Fossey Gorilla Fund, in een verklaring. "De planeet laat ons door recordtemperaturen, superstormen, droogte, overstromingen en zelfs pandemieën zien dat we geen moment hebben om te wachten."


Geen opmerkingen:

Een reactie posten