Translate

maandag 3 juni 2024

Rescued Bears Fall In Love! 😍 Video




Moon bears Michael and Joy live at Animals Asia's Vietnam Bear Rescue Centre. After being rescued from bear bile farms, they met at our sanctuary and instantly fell in love! 🥰 This is their beautiful story. Want to see more rescued bears enjoying sanctuary life? Subscribe to Animals Asia:    / @hkaaf   ~ Animals Asia is working with the Vietnam government to end bear bile farming in Vietnam and will rescue the last few hundred bears who still remain on bile farms by 2026 to our sanctuary: www.animalsasia.org.



Three moon bears rescued from notorious bear bile farming hotspots in Vietnam


Welcome home Primrose, Snowdrop and Daffodil!

Deze week werden drie maanberen gered van een berengalboerderij in het dorp Phung Thuong, Vietnam, en veilig thuisgebracht in ons nieuwe reservaat in het prachtige Bach Ma National Park.

Phung Thuong is een beruchte hotspot voor het kweken van berengal en herbergt de overgrote meerderheid van de beren die op berenboerderijen in het land blijven.

Vietnam's hotspot voor het fokken van berengal

Berengal wordt al eeuwenlang in delen van Azië gebruikt als traditioneel medicijn en het is wetenschappelijk bewezen dat het bepaalde aandoeningen zoals leveraandoeningen en galstenen behandelt. In het verleden werden beren in het wild gedood zodat hun gal kon worden afgetapt, maar in de jaren 1980 explodeerde de berengalteelt toen mensen zich realiseerden dat ze een regelmatige aanvoer van levende beren konden krijgen.

Verandering door vriendelijkheid

Berengal is verankerd in de geschiedenis en cultuur van Vietnam, vooral in Phung Thuong. Vanwege dit en het besloten, hechte karakter van het dorp, heeft Animals Asia haar inspanningen gericht op het verminderen van de vraag daar door alternatieven voor berengal te promoten en samen te werken met scholen om te praten over het gevoel van beren en het belang van het behoud van de soort.

Samenwerken met de overheid

Deze redding werd, zoals bij vele andere acties in Phung Thuong, grotendeels uitgevoerd door de Forest Protection Department (FPD). De FPD is de Vietnamese overheidsafdeling die verantwoordelijk is voor de bescherming van de wilde dieren en natuurlijke habitats van het land, en de partner van Animals Asia bij het actief beëindigen van de berengalfokkerij in het land.

De FPD hoopt dat deze redding andere boeren in het dorp waar nog 90 beren - het grootste aantal beren op galboerderijen - verblijven, zal aanmoedigen om hun beren over te dragen aan de zorg van Animals Asia.

De bloemen van de lente bloeien

Om de redding van deze beren te vieren, hebben we ze de bijnaam gegeven naar drie bloesems die in de lente tot leven komen: Sleutelbloem, Sneeuwklokje en Narcis. De geboorte van een nieuw seizoen en de natuurlijke geschenken die het met zich meebrengt, betekenen nieuw leven, een nieuw begin en hoop - niet alleen voor deze beren, maar voor alle beren die op galboerderijen in heel Vietnam blijven.


 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten