Translate

dinsdag 10 september 2024

Een nieuw undercoveronderzoek heeft hartverscheurende omstandigheden voor aapjes onthuld in een apendierentuin en show in Thailand ( petitie)



 PETITIE : 

https://www.wfft.org/close-down-monkey-zoo-and-show/

https://www.wfft.org/  Wildlife, Friends Foundation Thailand


Oprichter  Edwin Wiek is een Nederlandse dieren held.  Hij is volledig te vertrouwen met het teken van deze petitie


Een nieuw undercoveronderzoek heeft hartverscheurende omstandigheden voor dieren onthuld in een apendierentuin en show op Koh Samui, in Thailand.


Tientallen apen, waaronder baby's, worden vastgehouden in kleine, met afval gevulde kooien. Sommigen zelfs aan hun nek geketend. Op beelden is te zien hoe de primaten non-stop verwoed heen en weer ijsberen, een teken van psychologische wanhoop dat 'zoöcose' wordt genoemd.


Ontroerd door hun benarde situatie heeft Wildlife Friends Foundation Thailand (WFFT) een campagne gelanceerd waarin wordt opgeroepen tot hun redding. Als een van de grootste dierenreservaten van Zuidoost-Azië op 90 hectare bebost land en een eigen dierenziekenhuis, staan we klaar om te helpen bij het herplaatsen van alle dieren die in deze hel vastzitten.

Naast de verontrustende dierenmishandeling die in de dierentuin is gedocumenteerd, heeft het onderzoek alarmerende zorgen voor de volksgezondheid aan het licht gebracht. Veel apen in de faciliteit werden waargenomen terwijl ze aanhoudend hoestten, wat mogelijk wijst op de aanwezigheid van infectieziekten zoals tuberculose (TBC).

Wat vooral zorgwekkend is, is dat bezoekers actief worden aangemoedigd om fysieke interactie met de dieren aan te gaan, inclusief het voeren, aanraken en zelfs knuffelen van de hoestende apen. Thailand's last van menselijke tuberculose is een van de hoogste ter wereld, en zoönotische overdracht tussen geïnfecteerde mensen en wilde of in gevangenschap levende makaken is een voortdurend probleem voor de volksgezondheid. Nu Koh Samui een hotspot is voor toeristen over de hele wereld, is er legitieme bezorgdheid over het volksgezondheidsrisico van deze faciliteit.

Deze dierentuin mishandelt al jaren dieren en brengt het publiek in gevaar. We moeten eindelijk de handen ineenslaan om hier een einde aan te maken.

Teken en deel de campagne waarin wordt opgeroepen om de dierentuin en show onmiddellijk te sluiten en de dieren naar een geschikt opvangcentrum te verplaatsen. Samen hopen we deze dieren het leven te geven dat ze verdienen.

2 opmerkingen:

  1. Dank je !! In Thailand loopt de petitie niet naar wens. Wij gaan, net als u meer handtekeningen in zamelen

    BeantwoordenVerwijderen