Translate

vrijdag 20 september 2024

Safe Haven for Donkeys: Dierenartsen in opleiding krijgen les in het geven van veterinaire zorg aan uitgeputte, gewonde ezels in Gaza

 

Your weekly donkey update from Safe Haven for Donkeys

 

Geen benzine meer. De mensen in nood hebben vervoer voor gewonden, zieke, en oudere burgers van Gaza nodig. 

Dr. Shaaban heeft ons deze week een rapport gestuurd van enkele van de ezels die het mobiele dierenartsteam heeft kunnen helpen. Dit omvat ezels die worden gezien tijdens hun regelmatige ovenbezoeken, maar ook noodoproepen.

Naarmate de reputatie van ons mobiele dierenartsenteam in El Saf groeit, worden we steeds vaker gecontacteerd door eigenaren die beseffen dat hun ezels behandeling nodig hebben.
Dus we zullenu volgende maand opwindend nieuws brengen over onze plannen om ons werk uit te breiden om nog meer ezels en muilezels te helpen. We kunnen dit alleen doen met uw steun, dus heel erg bedankt.

Met vriendelijke wensen
Wendy, Safe Haven UK Office

Nieuws uit Egypte

Het rapport van Dr. Shaaban van deze week bevat slechts een paar voorbeelden van de vele ezels die ze deze week hebben behandeld. We hopen dat de foto's u laten zien hoe uw donaties zo'n positieve impact hebben.

Dr. Shaaban vertelde ons: "We hebben onlangs een raspende behandeling gegeven aan deze ezel - hij leed aan terugkerende koliek, als gevolg van langdurige gebitsproblemen".

Dr. Shaaban onderzocht de ezel en ontdekte dat hij dringend tandheelkundig werk nodig had
Het gebruik van een mechanische rasp is vakkundig werk, het vijlen van de tanden om ervoor te zorgen dat de ezel comfortabel kan eten.
Dr. Shaaban was in staat om de tanden van de ezel te raspen met behulp van een mechanische rasper die u heeft helpen financieren
Dr. Shaaban legde uit hoe een andere ezel dringend hulp nodig had: "deze ezel had drie dagen lang hematurie (bloed in zijn urine). Hij had ook koorts, ernstige uitdroging, een hoge hartslag, een hoge ademhaling en bleek tandvlees. We geloven dat de ezel tekenen van trauma vertoonde door te zijn geschopt door een muilezel."
De ezel kreeg vocht en vervolgens een bloedtransfusie
"We zorgden voor een intensieve behandeling - antibiotica, ontstekingsremmers, vloeistoffen en een bloedtransfusie van een donorezel. Dit was in het geval van inwendige bloedingen. Ten slotte hebben we de ezel gekatheteriseerd en door vloeistoffen gespoeld om te controleren of onze behandeling had gewerkt."
De gezondheid van de ezels is altijd ons doel - wij bieden elke behandeling die nodig is
Ons team geeft ook training aan lokale dierenartsen op het gebied van paardenverzorging. Hier kunt u Dr. Shaaban zien die de hoefradiologie (röntgenfoto's) uitlegt. Het is van vitaal belang dat deze dierenartsen in opleiding volledig zijn uitgerust om paardachtigen te behandelen, dus een belangrijk onderdeel van ons werk is het opleiden van de volgende generatie.
Dr. Shaaban demonstreert hoefradiologie aan een groep dierenartsen in opleiding
We zullen u zeer binnenkort meer opwindend nieuws brengen over ons werk in Egypte - inclusief de introductie van een tweede mobiel dierenartsteam. We kunnen ons alleen maar inzetten om extra zorg te bieden aan de ezels in deze regio dankzij uw steun.
 

Bedankt ♥️♥️

Alleen met uw hulp kunnen we het leven van werkende ezels, muilezels en paarden op de Westelijke Jordaanoever, Gaza en Egypte verbeteren. Je helpt ook om ons ziekenhuis in Nablus op de Westelijke Jordaanoever te financieren en zorgt voor onze reddingsezels in Arrana, evenals onze ezels in ons heiligdom in Israël. Als je eerdere updates van ons werk wilt lezen, klik dan hier om onze blog te bezoeken.

Dankzij uw steun zijn we in staat om op deze manier voor ezels te zorgen - en essentiële veterinaire zorg te bieden om ze weer volledig gezond te maken.
Doneer vandaag nog

Uw steun maakt een wereld van verschil voor ezels.
U kunt onze update online bekijken door hier te klikken. Je kunt deze ezel update ook delen door deze link door te sturen naar je familie en vrienden:
https://www.safehaven4donkeys.org/onze-ezel-update-19-september-2024/

 
Naar de Facebookpagina
Sjilpen
Verbinden
Website
Copyright © 2024 Veilige haven voor ezels, Alle rechten voorbehouden.
U bent geabonneerd op de nieuwsbrief van Safe Haven for Donkeys

Ons postadres is:

Veilige haven voor ezels
Unit 23 Meer House Farm Business Centre
Kanton Wivelsfield
De Dopheide van Haywards, West-Sussex RH17 7RE
Verenigd Koninkrijk

Voeg ons toe aan uw adresboek


Wilt u de manier waarop u deze e-mails ontvangt wijzigen?
U kunt uw voorkeuren bijwerken of u afmelden voor deze lijst.


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten