Translate

donderdag 12 september 2024

Hanengevechten zijn een criminele industrie in de VS en Europa, ook Nederland, die profiteren van gewelddadige dierenmishandeling: 400 vechthanen in beslag genomen

 Bericht van :https://www.humanesociety.org/


De Humane Society of the United States (HSUS) heeft het Appanoose County Sheriff's Office bijgestaan bij de inbeslagname van meer dan 400 hanen en kippen van een vermeende hanengevechten in Appanoose County, Iowa. Het Iowa Department of Natural Resources en het United States Department of Agriculture waren ook ter plaatse om hulp te bieden.


De politie voerde op 4 september rond 7 uur 's ochtends een huiszoekings- en inbeslagnemingsbevel uit in een woning. Meer dan 400 hanen, kippen en kuikens werden gevonden die buiten of in meerdere structuren op het terrein leefden, waarvan sommige waren vastgebonden aan geïmproviseerde hokken en omheiningen, zonder duidelijke toegang tot schoon drinkwater. Verschillende hanen vertoonden tekenen van wonden en ontbrekende veren, en reddingswerkers ontdekten meerdere overleden dieren op het terrein.

Hanengevechten zijn illegaal in Nederland. Bij een hanengevecht nemen twee dieren het tegen elkaar op tot er eentje doodgaat of niet meer verder kan vechten. De hanen vechten met elkaar omdat ze hun territorium beschermen. De hanen in Nederland werden volgens de politie vermoedelijk gefokt voor gevechten in Frankrijk. Daar is het in sommige gebieden legaal om hanengevechten te houden.

Deze enge dingen dragen de hanen om een van de poten. Links is een mes waarmee de ene haan de andere doden.

HSUS zorgde voor het omgaan met dieren, scènedocumentatie en expertise in het identificeren van spullen. De vogels werden door experts op het gebied van dierengevechten geïdentificeerd als wilde vogels, een term die wordt gebruikt voor vogels die zijn grootgebracht om te vechten, selectief gefokt om agressief te zijn tegenover andere vogels.

De 400 hanen en kippen werden gevonden in deze transport boxen

Op het terrein werden dingen gevonden die vaak worden geassocieerd met hanengevechten, waaronder geïmproviseerde schuilplaatsen, transportboxen, couveuses, antibiotica, ontwormings middelen en elektronische weegschalen. Er waren geen aanwijzingen dat er hanengevechten hadden plaatsgevonden op het terrein.

"Deze dieren worden geboren in een kaal, somber leven. We kunnen ons alleen maar voorstellen dat ze, eenmaal verkocht, een pijnlijk einde zouden ontmoeten, gedwongen om andere hanen tot de dood te bevechten. Het is des te verontrustender dat er georganiseerde inspanningen zijn om deze wrede praktijk te legaliseren", zegt Preston Moore, directeur van de staat Iowa voor HSUS. "We zijn het Appanoose County Sheriff's Office dankbaar voor het stopzetten van deze operatie. Dankzij de actie van de wetgevende macht van Iowa om het fokken en houden van dieren voor de strijd twee decennia geleden illegaal te maken, kan de politie in deze situaties ingrijpen.


Sheriff Gary Anderson voegde toe: "Namens het Appanoose County Sheriff's Office ben ik erg blij om samen te werken met de Humane Society of the United States. Hun hulp en professionaliteit waren van onschatbare waarde. Zonder de Humane Society zou dit onderzoek erg kostbaar en ingewikkeld zijn geweest voor het Sheriff's Office. Dit soort onderzoeken moet serieus worden genomen, omdat ze vaak verband houden met andere misdrijven, zoals illegale verdovende middelen, dierenmishandeling, milieuproblemen, landbouwveeziekten en financiële misdrijven."

Hanengevechten zijn een criminele industrie in de VS die profiteert van gewelddadige dierenmishandeling. Het gaat om het tegen elkaar uitspelen van twee dieren - vaak tot de dood erop volgt - voor winst, gokken en zogenaamd entertainment. Zelfs vogels die de gevechten overleven, lopen ernstige verwondingen op, zoals doorboorde longen, gebroken botten en doorboorde ogen. Dierengevechten worden ook vaak in verband gebracht met andere misdaden, waaronder drugshandel, bendeactiviteiten en illegale wapenverkoop.

Een groep voorstanders van hanengevechten, bekend als de Amerikaanse Game fowl Commission, heeft een gecoördineerde inspanning gelanceerd om de straffen voor hanengevechten te verminderen of af te schaffen. Deze groep houdt pro-hanengevechten, zamelt geld in en doneert aan wetgevers in pogingen om hanengevechten te decriminaliseren. In de afgelopen jaren wonnen deze inspanningen aan kracht in Oklahoma, waar een wetsvoorstel om hanengevechten en hondengevechten tot een misdrijf terug te brengen, het Oklahoma House passeerde voordat het vastliep.

Vanwege het hoge risico op verspreiding van infectieziekten zoals vogelgriep naar mensen en commerciële koppels, en het gebrek aan plaatsingsmogelijkheden voor hanen, worden vogels die worden gered van hanengevechten doorgaans op humane wijze geëuthanaseerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten