Translate

woensdag 25 september 2024

Update van Animals Heroes Nederland: 4000 kg dierenvoedsel met uw hulp aangeschaft : ook voor de dappere Mirjam die 65 katten verzorgd en daarom weigert te vluchten

 

www.animalheroes.nl



Bedankt voor jouw steun voor dieren in Gaza! We hebben voldoende donaties ontvangen om de gewenste 4.000 kg voedsel aan te schaffen. Daar zijn we heel dankbaar voor. Het tweede goede nieuws is dat het voedsel al is gekocht in Caïro en nu wacht om in samenwerking met de Red Crescent (Rode Kruis) naar Gaza te worden vervoerd.

Heropening Rafah Crossing vertraagd
Minder goed nieuws is dat de heropening van de Rafah-grensovergang is uitgesteld tot op z’n vroegst eind oktober. Dit kan echter ook morgen weer veranderen, dus we blijven hopen dat de grensovergang eerder open gaat en niet later. Zodra het mogelijk is vertrekt de vrachtwagen naar de grens om het broodnodige voedsel voor dieren te leveren.



Kleine schatjes, luier om want de achterlijfjes zijn verlamd, uitgehongerd en kijk!! hapjes Dank je wel Animal Heroes 

Medicijnen voor ons Medical Response Team in Gaza
In de tussentijd hebben we niet stil gezeten. We hebben enkele medicijnen voor ons Medisch Response Team in Gaza weten te verkrijgen. Dankzij deze aankoop kan ons team doorgaan met het bieden van gratis medische zorg aan ezels, paarden en katten van ontheemde Palestijnse families.

Voedsel voor 65 katten van Marjam in Noord-Gaza
Ook hebben we in het noorden van Gaza (voor veel te veel geld, maar beter iets dan niets) wat voedsel kunnen kopen voor 65 katten die worden verzorgd door een dappere jonge Palestijnse dame die Marjam heet. Marjam koos ervoor om achter te blijven in plaats van te evacueren, omdat ze haar katten niet in de steek wilde laten.

We hebben vrijwel dagelijks contact en tijdens een poging om het voedsel te kopen, ontsnapte ze ternauwernood aan een raketinslag. Zelf zegt ze dat het een wonder is dat ze nog leeft. Haar enige angst is dat ze niet meer voor haar katten kan zorgen als ze zelf gewond raakt.

Ondanks dat Marjam veel gewicht heeft verloren door een gebrek aan voedsel, blijft ze voor haar katten zorgen. Ook de katten worden magerder en daarom stuurt ze haar hartelijke dank aan al onze donateurs voor jullie steun aan dieren in Gaza.

Klik op de foto voor de video
Klik op de foto om de video van ons Medical Response Team in Gaza te zien.
Links: De explosie naast het huis van Marjam en rechts een aantal van haar katten die eindelijk wat eten hebben gekregen
Marjam's twee (deels) verlamde maar vrolijke katten inspecteren het eten dat zij dankzij Animal Heroes kon kopen.   
Zodra de vrachtwagen met voer voor dieren naar Gaza vertrekt, laten we het je weten. Mocht je in de tussentijd vragen hebben, dan kan je mij altijd persoonlijk bereiken via 06-39724161. 
 
Hartelijke groet,

Esther Kef


Geen opmerkingen:

Een reactie posten