donderdag 17 april 2014

De productie van Foie gras is wreed en illegaal maar de EU neemt geen actie om dit stop te zetten ( petitie )Stop foie gras, het is wreed en illegaal

 
Foie gras is de opgezwollen lever van een onder dwang gevoerde eend of gans. In veel landen is het een dure lekkernij, maar de productie is wreed en illegaal. Toch onderneemt de Europese Commissie geen actie om dit dierenleed te stoppen.
Om foie gras te produceren worden eenden en ganzen opgesloten in krappe kooien. Door een lange buis in de keel wordt een vette maïspap de maag ingepompt. Dit veroorzaakt vreselijke pijn en angst bij de dieren. Doe nu mee, maak een einde aan het onnodig lijden van miljoenen dieren!
Genoeg is genoeg. Compassion in World Farming (CIWF) en andere dierenwelzijnsorganisaties verstuurden jarenlang wetenschappelijk bewijs, gedetailleerde rapporten en klachten naar de Europese Commissie om aan te tonen dat de productie van foie gras niet alleen wreed, maar ook illegaal is.
 
 
            
 
!
De Europese Commissie mag en kan dit vreselijke dierenleed niet langer negeren. Mail de voorzitters van de Europese Commissie en de EU Landbouwraad en verzoek hen foie gras in heel Europa te verbieden.
JA IK DOE MEE.jpg
Foto-Geert-Laugs-CIWF-Nederland.jpg

4 opmerkingen:

 1. Even een kleine nuance: eenden die worden gefokt voor de foie-gras worden over het algemeen en als het goede boeren zijn pas de laatste zes weken van hun leven onder dwang gevoerd. Daarvoor leven ze buiten in de weide als echte scharreleenden. In Oost-Europese landen nemen ze het niet zo nauw: in Frankrijk hebben de eenden het prima, beter dan de plofkippen en plofvarkens in onze stallen, behalve dan die laatste zes weken. Dus niet alle foie-gras over één kam scheren.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Papilon,
   Bedankt voor je reactie. Het is inderdaad zo dat het dwang voederen plaats vind in de laatste weken van het leven van de dieren. Dat ze een vrij leven hebben gehad voor die tijd maakt me blij maar neemt niet weg dat ik deze barbaarse praktijken afkeur. Illegaal is illegaal en dat is door het Europees Parlement niet voor niets besloten, Maar de naleving van deze wetgeving is er niet of nauwelijks. Daar moet een eind aan komen. Door deze petitie zetten we druk op de EU om eens zich te gaan verdiepen in betere maatregelen om dit dierenleed een halt toe te roepen. Fijn dat we van mening mogen verschillen in Nederland! Gr Erna

   Verwijderen
 2. Wat er tijdens die 6 weken gebeurt is zo afschuwelijk dat zelfs het EP het te erg vond en het dus verboden heeft. Triest, laf en weer typisch bestuurlijk gedrag houdt men zich weer eens een keertje niet aan hun eigen regels en wetten.
  6 weken lang als hulpeloze stumper zoveel pijn, stress, angst te moeten doormaken, doodziek zijn of tussendoor creperen dat is afschuwelijk . Een schande dat voor een aantal culinaire freaks deze dieren zo moeten lijden.
  EU voer je eigen wetten en eigen regels uit, stop met deze onzin!
  Respecteer je eigen afspraken en hou je er ook aan!

  En dat er nog meer ellende is op allerlei gebied m.b.t. het dierenwelzijn in andere sectoren is geen reden om daarom alle martelpraktijken en uitwassen met dieren dan maar oogluikend toe te staan. Nee, het streven moet zijn verbetering van het dierenwelzijn in alle sectoren. Dat heet beschaving, dat is vooruitgang. Barbaarse toestanden moeten tot het verleden gaan behoren iets waar iedereen schande van spreekt en zich niet meer voor kan stellen dat dergelijke zaken ooit gebeurd zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Compassion in World Farming CIWF is een grote Europese organisatie die actief is in 8 EU landen. Het hoofdkantoor zit in de UK. Deze actie zal de EU niet kunnen negeren vooral niet als de CIWF weer met 500.000 handtekeningen naar Brussel komt brengen. We houden hoop !!

   Verwijderen