Translate

maandag 28 april 2014

Wreed gedode neushoorn laat verweesde kalfjes achter. Triest maar wel veel ontroerende foto's

Een prachtig bericht van de International Fund for Animal Welfare www.ifaw.org  De foto's zijn ontroerend mooi !!Wat een liefde straalt er uit de twee weesjes. Dank je wel IFAW jullie zijn geweldig !!



Twee jaar geleden ontvingen het IFAW en WTI (Wildlife Trust of India) verdrietig nieuws. Een volwassen vrouwtje, net moeder geworden, was wreed gedood in Manas National Park, haar hoorn was gestolen. Haar kalfje, nog geen maand oud, was ineens wees.
 
 
Manas National Park India
 
Samen met Bosbeheer vond het IFAW-WTI team het kalfje vlakbij zijn dode moeder. Hij was uitgedroogd en erg gestresst, hij wilde zijn moeder niet verlaten en zocht troost bij haar.
Het kalfje werd door IFAW-WTI met de hand groot gebracht. Hij werd Dwimalu genoemd, naar een oud mythologisch Bodo-figuur. Hij woonde in een verblijf in het Rhino Camp en werd dag en nacht verzorgd.
De verzorgers zorgen voor de verweesde kalfjes © IFAW-WTI/S.BhattacharjeeDe verzorgers zorgen voor de verweesde kalfjes © IFAW-WTI/S.Bhattacharjee
Purabi.
 
Purabi werd gered in het Kaziranga National Park, drie maanden na Dwimalu. Ze werd van haar moeder gescheiden door de jaarlijkse overstromingen. We konden haar moeder niet meer vinden, dus werd Purabi ondergeracht in het Wildlife Rescue Center vlakbij Kaziranga.
Purabi wordt later, zoals we met alle neushoorns doen, uitgezet in Manas. Langzaam worden de neushoorntjes grootgebracht en de dag van hun uitzetting zal snel aanbreken. Purabi en Dwimalu zijn nu onafscheidelijk.
Purabi is een jaar ouder dan Dwimalu en is erg beschermend. © IFAW-WTI/S.BhattacharjeePurabi is een jaar ouder dan Dwimalu en is erg beschermend. © IFAW-WTI/S.Bhattacharjee

verzorgers, Rohan Goyari en Ontai (die pas geleden een award kreeg voor zijn werk) houden de neushoorntjes in de gaten. Ze zien de steeds sterker wordende band, net als bij twee eerdere kalfjes, Ganga en Jamuna. Ze werden allebei met de hand grootgebracht en werden afgelopen allebei voor het eerst moeder.
Ontai:
Dieren vechten vaak om een territorium of om dominantie. Maar Dwimalu en Purabi zijn kalm en rustig. Ze lijken het verlies van hun moeders te hebben geaccepteerd. Purabi is een jaar ouder dan Dwimalu en ze is erg beschermend. De twee kinderen zijn erg gesteld op elkaar.”
 
Net als de andere neushoorns die grootgebracht werden door ons team, zullen ze uiteindelijk verhuizen naar een boma, een tijdelijk huis waar ze kunnen wennen aan hun nieuwe omgeving. En dan zullen ze, net als de anderen, uitgezet worden in het wild, om hun moeders genen door te geven en de soort te behoeden voor uitsterven.
 
--NB
Wilt u meer weten over IFAW's samenwerking met het Wildlife Trust of India? Bekijk dan onze pagina hierover.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten