woensdag 9 april 2014

Gestoorde geest trok levende kip uitelkaar!Vier kinderboerderijen in Assen zijn gisteren opgeschrikt door de vondst van gedode dieren. Het is de derde keer in korte tijd dat zoiets gebeurt. De dieren zijn gewurgd, doodgestoken of doodgeknuppeld.

Op onder andere Dierenweide Oranjebond is een dierenbeul gesignaleerd © Google Streetview.
 
Twee dode kippen en een haan vond vrijwilligster Ria Ritsma gisterochtend op Dierenweide Oranjebond. 'De dieren zijn uit hun hok gehaald en op afschuwelijke wijze vermoord,' vertelt ze tegen het AD. 'Eentje is met een touw gesmoord, een ander is helemaal uit elkaar getrokken.'

Hier is duidelijk een gestoorde geest aan het werk, concludeert Ritsma.

Verband tussen de zaken
Ook op andere kinderboerderijen was het raak. De politie zegt dat er waarschijnlijk een verband is tussen de zaken. 'We gaan uit van één dader of van dezelfde groep daders.'

Een keer werd een konijnenhok in brand gestoken. Een konijn overleefde het. Een ander konijn moest vanwege zware brandwonden door een dierenarts worden afgemaakt.

Knuppel
Een omwonende van Oranjebond vertelde eerder aan RTV Drenthe dat haar zoontje zaterdag een verdachte man bij de dierenweide zag. 'Hij stopte en zag iemand in het donker staan. Die persoon maakte stampende bewegingen en, met iets van een knuppel in de hand, slaande bewegingen. Eerst hoorden ze veel lawaai van kippen, daarna was dat afgelopen. Hij had het vermoeden dat er dieren gedood waren. Toen hij het thuis vertelde hebben we de politie gebeld', aldus de omwonende.

De politie en vrijwilligers van de kinderboerderijen houden sindsdien een extra oogje in het zeil, maar de dader is nog spoorloos.


2 opmerkingen:

  1. Wat een gevaarlijke zieke gestoorde gek. Hopelijk wordt hij met de hulp van de bevolking zo snel mogelijk gepakt zodat hij meteen in een gesloten instelling kan worden geplaatst. Dergelijke (onmenselijke) figuren dienen niet vrij op straat rond te kunnen lopen.
    Arme, arme dieren, eeuwig en altijd de dupe van de gestoorde 'mens' bah!

    Kinderboerderijen kunnen er maar beter mee stoppen of zorgen dat er dag en nacht mensen aanweizg zijn of een superzware beveiliging want voor bepaalde uitwassen in de samenleving lijkt het een sport geworden om zo wreed en schoftig mogelijk dieren te martelen en te doden.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank je Cath voor je reactie! De inwoners van Assen eisen camera's bij de kinderboerderijen. De gemeente zegt geen geld daarvoor te hebben. Ook ik zeg stop er maar mee. xxxx

    BeantwoordenVerwijderen