zondag 20 april 2014

Het WNF bedankt kopers in Praxis, Hornbach, Ranzijn en Kwantum..... waarom?  Een orang oetan familie

Campagne

Tot en met 10 mei worden kopers van FSC-producten bedankt in de winkels van Praxis, Hornbach, Ranzijn en Kwantum. De winkelketens vragen op die manier samen met FSC Nederland en het Wereld Natuur Fonds www.wnf.nl  aandacht voor FSC.

Door het kopen van FSC-producten maken de consumenten het mogelijk dat bossen op een goede manier worden beheerd en beschermd. En dat is hard nodig, aangezien wereldwijd nog steeds iedere minuut zo’n 36 voetbalvelden aan bos verdwijnt.

 
Meer weten over de luiaard of sloth ?  Zie link
 


Bedankteams

Namens de bewoners van de bossen (onder andere de luiaard uit de Amazone en de orang oetan van Borneo),  komen speciale bedankteams naar de winkels. Op donderdag, vrijdag en zaterdag zullen de teams mensen die FSC-producten hebben gekocht bedanken.

Wil jij persoonlijk bedankt worden door je favoriete bosbewoner? Kijk dan snel hier en ga met ze op de foto!

Waarom FSC

Het doel van FSC is het behouden van bossen en daarmee de leefomgeving van dieren, maar ook dat de mensen die er wonen en werken dat kunnen doen onder goede omstandigheden. Daarnaast wordt in FSC-bossen zo gewerkt dat het bos zijn economische waarde behoudt.
 


© © WWF-Canon / Carlos Drews

FSC groeit!

Sinds de oprichting van FSC in de jaren '90 is er steeds meer aanbod van FSC-producten. Het Wereld Natuur Fonds helpt houtbedrijven in onder meer Afrika en de Amazone om in aanmerking te komen voor FSC-certificering. In 2005 was er bijvoorbeeld in Afrika nog geen enkel FSC-bos te vinden en nu is in Centraal Afrika meer dan 5 miljoen hectare bos FSC-gecertificeerd.


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten