woensdag 30 april 2014

Dierenbeul boer 3 keer de fout in gegaan en nu eindelijk zijn er bij hem 247 koeien weggehaald!


www.omroepzeeland.nl :

247 koeien weggehaald bij veehouder uit Rilland

 
RILLAND - Alle 247 koeien van een 56-jarige veehouder uit Rilland zijn woensdag in beslag genomen. De boer is aangehouden, omdat hij volgens de Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) zijn afspraken niet nakomt.
 

Kreupel

In maart nam de Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) al enkele zieke koeien in beslag. Er is toen een behandelplan opgesteld, maar de afspraken in het plan kwam de veehouder niet na. Volgens de NVWA worden de dieren slecht verzorgd, liepen ze kreupel en hadden ze doorligplekken.

Opvangadres

De bijna 250 koeien worden met vrachtwagens overgebracht naar een opvangadres. Of dat ook in Zeeland is wil de NVWA niet zeggen.

Geen toegang

De 56-jarige veehouder is in maart aangehouden omdat hij een opsporingsambtenaren van de Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) geen toegang wilde verlenen tot zijn bedrijf. De zorg voor de overgebleven koeien is toen overgedragen aan een familielid van de eigenaar.

Vaker in de fout

De veehouder ging al eerder in de fout. Tussen 1995 en 2005 had de boer een boerderij bij Kwadendamme. Daar heerste een rattenplaag doordat de veehouder mest niet opruimde en kadavers
 
 

2 opmerkingen:

  1. Zijn er op boerderijen geen periodieke keuringen van de Dierenbescherming of de NWWA? De dierenbescherming zou dat alleen maar doen tegen hoge betaling, dus eigenlijk blijft maar de halve vraag over!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik weet het niet Marinus of de NVWA regelmatig langs komt voor controle. Ik las wel laatst dat ze klagen dat er veel te weinig inspecteurs zijn. Als dat zo is dan is ons voedsel niet altijd veilig. maar dat weten we na het paardenvlees schandaal e.o. Deze dierenbeul boer levert melk voor de consumptie. Ongelofelijk dat hij na het veroorzaken van een rattenplaag nog weer 2 kansen kreeg!! Gr Erna

      Verwijderen